Fructul care te ajută să scapi de problemele digestive. Funcționează ca un medicament natural

De foarte multe ori, soluțiile pentru problemele de sănătate pe care le dezvoltăm sunt chiar la îndemâna noastră, fără să mai fie nevoie de tratamente costisitoare. Problemele digestive sunt deranjante și pot împiedica buna funcționare a organismului, dar pentru a scăpa de ele e nevoie doar de introducerea unui fruct în alimentație.

Felul în care ne hrănim ne poate influența nu doar aspectul fizic, ci și starea de sănătate. Dacă unele alegeri alimentare pot cauza neplăceri, alte produse alimentare chiar se dovedesc de mare ajutor în tratarea diferitelor afecțiuni.

Fructul care te ajută să scapi de problemele digestive

Pentru a scăpa de problemele digestive, specialiștii recomandă consumul de mango. Acest fruct conține o cantitate mare de fibre, ceea ce îl transformă într-un aliat al sistemului digestiv. Studiile arată că fructul de mango poate fi un tratament pentru constipație sau pentru inflamația intestinului, acesta având în componența sa fibre și o serie de substanțe nutritive numite polifenoli, potrivit dailymail.co.uk.

Rezultatele studiului au fost publicate după ce timp de patru săptămâni, 36 de bărbați și femei care sufereau de constipație cronică au fost împărțiți în două categorii. O jumătate dintre aceștia au consumat zilnic 300 de grame de mango, iar ceilalți au introdus în dieta lor 300 de grame de suplimente alimentare pe bază de fibre. La final, specialiștii au descoperit că starea de sănătate a persoanelor care au consumat mango s-a ameliorat mult mai rapid, comparativ cu cei care au consumat suplimente care conțineau fibre.

În plus, obiceiul de a consuma mango zilnic a împiedicat formarea bacteriilor în intestin, reducând inflamațiile.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum trebuie să reacționezi în cazul unui infarct miocardic? 4 lucruri care îți pot salva viața

Motive pentru care îți tremură mâinile. Ce afecțiuni semnalează acest simptom?

Pantofii cu toc pot duce la apariția varicelor? Uite care este părerea medicului Toni Feodor

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate