Fructul care combate retenția de apă și te ajută să scapi de balonare, dureri de stomac și crampe

Durerile de stomac, crampele, balonarea sau retenția de apă sunt probleme cu care orice persoană s-a confruntat măcar o dată în viață. Aceste manifestări neplăcute pot să apară atunci când există o problemă în procesul de digestie.

Alimentația este principalul factor care duce la apariția unui disconfort la nivelul stomacului. Alimentele care se digeră mai greu, cum ar fi mâncarea de tip fast food, legume ca ceapa, varza, fasolea, broccoli, dar și băuturile spirtoase sau berea pot favoriza apariția balonării și pot cauza retenția de apă la nivelul organismului.

Fructul care combate retenția de apă și te ajută să scapi de balonare, dureri de stomac și crampe

Fructele reprezintă un tratament natural împotriva acestor probleme de sănătate. Pentru că sunt bogate în fibre, acestea sunt de mare ajutor în procesul de digestie.

“Fibrele reprezintă o parte esențială a unei diete sănătoase. Acestea contribuie la o mai bună funcționare a sistemului digestiv și au multiple alte beneficii importante pentru sănătate.”, a spus medicul Bupa, potrivit express.co.uk.

Chiar dacă majoritatea fructelor oferă beneficii organismului, există un anumit fruct care poate combate retenția de apă și poate rezolva rapid problema balonării. Bananele sunt fructele despre care specialiștii spun că pot face minuni pentru sistemul digestiv. Acestea conțin o fibră numită pectină care oferă organismului senzația de sățietate. În plus, aceste fructe sunt o sursă importantă de magneziu, mangan și vitamina B6. Potasiul combate retenția de apă, în timp ce magneziul și vitamina B6 oferă energie organismului, iar manganul activează anumite enzime care sunt necesare pentru o digestie corectă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Aspectul picioarelor poate ascunde multiple probleme de sănătate. Acestea sunt semnele pe care nu ar trebui să le ignori

Îți este aproape imposibil să te trezești dimineața? Uite de ce se întâmplă acest lucru

Ce alimente ar trebui să consumi pentru a face față mai ușor schimbărilor provocate de trecerea la ora de iarnă?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate