Folie de aluminiu, aspirină sau piper în mașina de spălat: trucul pentru rufe spălate impecabil

Folie de aluminiu, aspirină sau piper în mașina de spălat sunt trucurile pe care unele gospodine le cunosc și le folosesc pentru a avea haine bine spălate. Aceste obiecte introduse în mașina de spălat ajută la evitarea unor vicii de curățare a hainelor cum ar fi scamele sau decolorarea țesăturilor.

Folie de aluminiu, aspirină sau piper în mașina de spălat

Cel mai probabil, nu știai despre acest lucru și ai dubii în a pune folie de aluminiu, aspirină sau piper în mașina de spălat. Dar de câte ori nu ai scos rufele proaspăt spălate, cu scame pe ele, decolorate, cu culorile șterse și mătuite?! Ei bine, se pare că folia de aluminiu pe care o folim la bucătărie, făcută biluțe de diferite mărimi ajută rufele să elimine mai ușor scamele și să nu se mai lipească pe țesătură în timpul clătirii. Părul de animale nu se mai atașează pe haine dacă printre rufe există bile din folie de aluminiu.

Explicația? Folia de aluminiu formează electricitate statică prin frecarea hainelor, iar firele de păr, de om sau de animale se lipesc ele.

Piperul negru introdus în cuvă peste rufele colorate sau închise la culoare acționează ca un agent abraziv și dizolvă resturile de săpun de pe țesătură. Atunci când rufele s-au decolorat a spălat cu urme inestetice, lucrul acesta s-a întâmplat din cauza particulelor de detergent nedizolvate. Pune o linguriță de piper direct în tambur, și vei vedea diferența.

Trucul cu aspirina îl știau până și bunicile noastre. Când hainele de culoare albă se îngălbăneau sau când albul nu mai era chiar… alb curat, mamele și bunicile noastre dizolvau 5 pastile de aspirină în 8l de apă. Înmuiau hainele în această soluție peste noapte (sau pentru 5-6 ore), apoi le puneau la spălat. Secretul constă în faptul că acidul salicilic distruge moleculele de proteină.

Foto: 123rf

Citeste și:

NU se mai eliberează certificate de virginitate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie si casa