Folha de S. Paulo, cel mai reputat ziar brazilian, a intervievat jurnaliștii GSP: „Fiecare investigație mare a început dintr-o știre mică”

Jurnaliștii de la Folha de São Paulo, cotidian fondat cu trei ani înaintea Gazetei Sporturilor, în 1921, au alocat o pagină documentarului „Colectiv' și echipei de investigații GSP, arătând modul „cum un ziar sportiv a dezvăluit cel mai mare scandal al sănătății publice din România'.

„Cea mai bună anchetă a fost făcută de un ziar sportiv!”. Este mesajul unui protestatar din documentarul “Colectiv”. De aici pleacă discuția cu Cătălin Tolontan, invitat de jurnalistul brazilian João Gabriel să participe la un videointerviu, înainte de Gala de decernare a Premiilor Oscar.

„Ca jurnaliști sportivi învățăm că este imposibil să mulțumim publicul, să îi mulțumim pe fani, așa cum știți foarte bine că se întâmplă și în Brazilia. Dacă scrieți despre un meci Fla-Flu, îi nemulțumiți pe suporterii lui Flamengo, pe ai lui Fluminense, dar și fanii lui Corinthians vor fi supărați. Este mai ușor să reziști presiunii din partea Guvernului și a marilor companii farmaceutice, deoarece niciun guvern sau nicio companie nu pune mai multă presiune decât fanii fotbalului”, spune Tolontan.

Citește întregul material pe gsp.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri