Foamete, frig, sărăcie:  „Nu suntem în stare să menţinem binele în ţară”

Pandemia de coronavirus a îngenuncheat România. Acest lucru este cauzat de numărul enorm de cazuri care, din păcate, crește de la zi la zi, dar și din cauza scumpirii alimentelor de bază, a carburanților și a energiei.

Profesorul de economie Mircea Coșea este profund îngrijorat de următoarea perioadă care va fi una dificilă pentru o mulțime de români. Acesta a oferit câteva previziuni sumbre în ceea ce privește economia țării.

„Deficitele noastre sunt enorme, ne împrumutăm, importăm mult. Noi trăim în lumea asta. Vezi ce se întâmplă cu preţurile din magazine, vezi ce se întâmplă cu asigurarea, cu benzina, cu toate lucrurile acestea şi cred mai mult decât mi-am închipuit că până la sfârşitul anului vom avea o inflaţie de şapte, şapte şi ceva la sută', a precizat Mircea Coșea, citat de Alephnews.

Ulterior, analistul a mai subliniat faptul că despre acestă inflație s-a discutat în nenumărate rânduri. Mai mult decât atât, românii vor fi nevoiți să lupte la propriu pentru hrană și pentru nevoile esențiale supraviețuirii.

„Lumea suferă în halul în care suferă, sunt atâţia morţi, vor muri oameni şi din cauza frigului şi a lipsei de alimente. Suntem într-o situaţie extrem de critică. Nu vreau să fiu pesimist, nu vreau să sperii pe nimeni. Am o experienţă lungă, am o anumită vârstă care-mi permite să spun că această situaţie noi nu am trăit-o în ultimii 30 şi ceva de ani. Intrăm într-o criză care ne va afecta pe toţi.

Şi ne va afecta la supravieţuire, nu la economii sau la cine ştie investiţii imobiliare. Şi domnul prim ministru demis vorbeşte despre aşa ceva. (…) Deficitele noastre sunt enorme. Se împrumută foarte mult, importăm foarte mult, nu prelucrăm materia primă, nu suntem în stare să menţinem binele în ţară', a spus economistul la Antena 3, potrivit adevărul.ro.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri