Florina Cercel a murit! Actrița avea 76 de ani

florina cercel a murit

Florina Cercel a murit. Anunțul a fost făcut de Teatrul Național București (TNB), din echipa căruia aceasta a făcut parte. Actrița s-a stins din viață la 76 de ani, răpusă de cancerul pulmonar.

Trupul neînsuflețit al actriței Florina Cercel va fi depus joi, la ora 10.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național. Înmormântarea va avea loc în aceeași zi, la ora 13.00, la Cimitirul Bellu Ortodox, pe Aleea Artiștilor.

Marea actriță a fost, în tinereţe, una dintre cele mai frumoase românce. A iubit cu patimă, însă ghinoanele s-au ţinut lanţ, pe plan sentimental. Doamna scenei româneşti a reamintit într-un interviu recent drama prin care a trecut în tinerețe, episod care a impresionat România. Artista și-a pierdut primul soț pe vremea când avea doar 29 de ani. Acesta era doctor și s-a stins din viață în urma urma unui cancer bronho-pulmonar.

Florina Cercel a murit. Anunțul a fost făcut de TNB

Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriță Florina Cercel. După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, «Țuca» ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică. Vom reveni cu amănunte despre ceremonia funerară. Dumnezeu să o aibă în paza Sa! Rămas bun, Florina Cercel!', se arată în anunțul TNB.

Marea doamnă a scenei românești a avut o mulțime de roluri memorabile

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ. A jucat peste 100 de roluri în filme şi piese de teatru.

A debutat ca actriţă pe scena Teatrului Dramatic de Stat din Galaţi, în 1964. În perioada 1965-1973, a jucat la Naţionalul din Timişoara, în piese precum ”Micul infern” de M. Ştefănescu, ”Regele moare” de Eugen Ionescu, ”Mincinosul” de C. Goldoni, ”Aceşti îngeri trişti” de D.R. Popescu. Din 1972 a făcut parte din echipa Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti. ”Bacantele” după Euripide, ”Revizorul” de N.V. Gogol, ”Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller, ”Căsătoria” de Gogol, ”Azilul de noapte” de M.Gorki sunt doar câteva dintre piesele în care a fost distribuită pe scena Naţionalului bucureştean.

De asemenea, a fost “Regina” în piesa ”Regele moare” de Eugen Ionescu, în regia lui Victor-Ioan Frunză, prezentată la ”Theatrum Mundi” din Capitală (2002), a jucat şi în ”Camerista” şi ”Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”.

O viață personală tumultuoasă

A fost căsătorită de două ori, primul partener de viață decedând din pricina cancerului bronho-pulmonar. Despre cea de-a doua căsnicie, actrița a vorbit în cartea Povești de dragoste ale vedetelor, scrisă de jurnalista Ioana Mandache, că a fost una dintre cele mai nefericite experienţe ale vieţii sale.

Era un om foarte inteligent, foarte cultivat, deosebit de frumos, mult prea frumos pentru un bărbat, dar din păcate, extrem de gelos şi extrem de negativist. Am divorţat în 1984. Gelozia lui a plecat de la trecutul meu, nimeni nu a suportat comparaţia cu primul soţ’.

„Recunosc, sunt foarte pretenţioasă. Am avut zeci de curtenitori, dar nu, dacă nu iubesc eu, nu mă pot lăsa iubită’, mai declara artista în cartea sus-menționată.

Citeste si

Florina Cercel, o carieră cât o viață de om

Sursa foto: facebook TNB

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete