Florentina Mușat, redactor șef Avantaje: “De foarte multe ori picioarele merg instinctiv înainte, dar capul și privirea sunt în spate, înapoi. Atunci nu vedem gările, fântânile și peisajele din jur.”

Când veți citi ediția de august din Avantaje să vă notați lucruri, idei, cuvinte și înțelesuri care vă plac. Imediat ce ochii parcurg anumite texte o să le simțiți cum se strecoară și alunecă prin fantele sufletului ca să-și facă un culcuș cald și să rămână acolo.


Vă spun drept, e o binecuvântare să simți cum stai în fața unei uși frumoase și îngrijite care ți se deschide ușor, iar în fața ta Radu Paraschivescu te invită să intri în casa lui și să iei loc pe un fotoliu din lobul parietal superior. Mira Loghin te servește cu un șerbet de trandafiri în fotoliul ei din atriul drept și slavă Domnului că s-au inventat călătoriile virtuale că ajungi imediat acasă la autoarea romanului-care-ți-sapă-în-creier „Dinți de lapte', Zoje Stage. Zoje te așază într-un leagăn cu baldachin din plexul solar. În capul pieptului, de fapt. Închizi revista imediat după pagina 98 unde Zoli Tóth îți spune că muzica tăinuiește dedesubturi, apropouri, adâncimi și poante ascunse abil de compozitori, de creatorii de armonie. Trebuie să ne antrenăm urechile pentru muzica bună și ochii pentru cuvintele frumoase. Călătoria noastră prin viață nu e ușoară, nu e o plimbare hai-hui pe alei atent pavate. De foarte multe ori picioarele merg instinctiv înainte, dar capul și privirea sunt în spate, înapoi. Atunci nu vedem gările, fântânile și peisajele din jur. Sau ne rătăcim într-o haltă, irosind din energia cu care am pornit la drum, împiedicându-ne mai apoi de orice pietricică…
De-aia vă zic, citiți cu atenție revista Avantaje. Am pitit în ea merinde numai bune pentru drumul lung pe care trebuie să-l faceți. Înconjurați-vă cu IUBIRE, așa cum o să vedeți în Dosarul Special… Pentru că, iubind, drumul se parcurge mai ușor, mai lin. Cu iubirea în suflet, hârtoapele din drum nu lasă viscol pe buze. Clocotul blând al inimii, aripile aproape vizibile, furtuna de senzații de sus până jos, taina și neînțelesul atât de copleșitoar sunt, de fapt, literele scrise cu cea mai frumoasă caligrafie în cartea vieții.
Probabil, la finalul drumului, când toate vor fi parcurse, acolo unde veți vedea cuvintele strălucind, așezate în cea mai frumoasă armonie, acolo și atunci ați iubit.

Foto > Dragoș Constantinescu/Venus Five

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber