Fiul lui Florin Condurățeanu, primele declarații. Care a fost ultima dorință a regretatului ziarist?

Unul dintre cei mai apreciați ziariști din țara noastră, Florin Condurățeanu, s-a stins din viață, luni seară, la vârsta de 71 de ani. Fiul acestuia, care s-a aflat alături de el în ultimele momente de viață, a oferit primele declarații despre pierderea tatălui său.

Acesta a precizat că lui Florin Condurățeanu i s-a făcut rău în timp ce se afla la birou și l-a sunat pentru a-l duce acasă. Răzvan Condurățeanu, aflat în Sala de Marmură de la Casa Prsei Libere, a spus, cu lacrimi în ochi, că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și ține părintele în viață.

„Vreau să vă spun că da, e adevărat, s-a stins în brațele mele. E foarte greu. L-am iubit foarte mult, m-a iubit foarte mult. Am avut o relație incredibilă, nu am fost doar tată-fiu, am fost prieteni. Nu pot să nu plâng când vorbesc despre el. Ieri a fost cea mai urâtă zi. M-a sunat și mi-a spus să îl iau de la birou că nu se simțea bine. Pe drum mi-a spus că e bine, am avut încredere, dar eu l-am văzut că nu era într-o formă bună. Acasă, în fața ușii, a avut primul puseu de leșin. Apoi am aruncat cu apă pe el, l-am ținut în brațe, am făcut tot ce am putut să-l țin în viață, am sunat la salvare. Când a venit salvarea, el și-a dat ultima suflare', a declarat Răzvan Condurățeanu pentru România TV.

Fiul regretatului jurnalist și-a amintit cânt de mult îi plăcea acestuia să ajute lumea și a dezvăluit și care a fost ultima dorință a tatălui său.

„În amintirea mea rămâne tata. Îmi amintesc cum ajuta pe toată lumea, era omenos. A fost un mare om de presă, mergeam pe stradă și întorcea toată lumea capul. Sunt mândru că mă cheamă Condurățeanu. Am avut multe amintiri frumoase. Cele mai frumaose erau când mergeam împreună în vacanțe. Ultima lui dorință a fost: ‘Vreau să mor la ziar și să mor în picioare’', a mai spus fiul lui Condurățeanu.

Florin Condurăţeanu a murit luni, în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 71 de ani, chiar de Ziua Ziaristului Român. Trupul neînsuflețit al jurnalistului a fost depus la Casa Presei Libere. Înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Bellu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete