Fiul cel mare al lui Ștefan Bănică Jr. vrea să îi calce pe urme celebrului său tată! Ce părere are artistul despre asta?

Radu Ștefan BănicăSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Radu Ștefan Bănică (17 ani), fiul cel mare al celebrului artist, actor și compozitor Ștefan Bănică Jr. (52 de ani), duce mai departe tradiția familiei sale.

Asemenea bunicului și apoi tatălui lui, Radu vrea să devină actor. Este un tânăr inteligent și talentat care, în prezent,  joacă la Teatrul de Comedie.

Fiul cel mare al lui Ștefan Bănică Jr. vrea să îi calce pe urme celebrului său tată! Ce părere are artistul despre asta?

Acolo, Radu a obținut prin forțe proprii un rol în piesa Totul în grădină. Despre avantajele și dezavantajele numelui pe care îl poartă, tânărul a vorbit cu Libertatea într-un interviu exclusiv:

„Eu de mic am știut ce vreau să fac, dar am ținut secret o perioadă de timp. (…) În clasa a IV-a, știam că vreau în domeniul artei: muzică și teatru. (…)

Fac niște cursuri de teatru, la Teatrul de Comedie, la școala actriței Delia Nartea. Tata m-a dat inițial la acest curs, când eram în clasa a VI-a, pentru dezvoltare personală.

Nu avea în minte să mă fac actor sau ceva. Având contactul direct cu teatrul, mi-a crescut și mai mult pasiunea.

Și tata e o inspirație majoră, dar, chiar dacă ar fi avut o altă meserie, cred că aș alege tot actoria și muzica. (…)

Încă fac cursuri. Merg constant în fiecare săptămână, merg de plăcere. Sunt minunate aceste cursuri, prin intermediul lor am fost descoperit la piesa Totul în grădină.

La aceste cursuri se face la sfârșit de an un spectacol, ca un examen, și vine și domnul George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, mai vin alți actori, prieteni de-ai Deliei Nartea, și cam așa am fost eu descoperit.”

Când i-a mărturisit lui Ștefan Bănică Jr. că își dorește să fie actor?

„În clasa a IX-a, la începutul liceului. Nu a fost o discuție de genul: «Să stăm jos, am să îți spun ceva între patru ochi!».

I-am spus pur și simplu: «Eu asta vreau să urmez». El nu a fost convins de la bun început.

Nici acum nu cred că e convins. Dar nu aș renunța pentru nimic în lume la această meserie. (…)”

Vorbind într-o emisiune TV despre cei trei copii ai lui, Radu, Violeta (12 ani) și Alexandru (6 luni), Ștefan Bănică Jr. a atins și subiectul pasiunii fiului său cel mare:

„Are o sensibilitate şi un bun-simţ, pictează frumos. Sfatul meu pentru el a fost ăsta:

«Dacă vrei să faci meseria asta, fă-o pentru profesie. Doreşte-ţi să fii actor, nu vedetă!»”

Atingând și subiectul muzicii, Radu a mai zis: „Mi-ar plăcea să mă arunc și în industria muzicală, dar deocamdată s-a ivit teatrul primul și mă voi focusa pe el.

Ce spune Radu Bănică despre avantajele și dezavantajele numelui pe care îl poartă?

„Și în această piesă de teatru sunt unii care spun că joc datorită tatălui meu, că tot ce fac e datorită lui, dar nu este așa.

De exemplu, în 2012 am avut ocazia să am un moment cu tata la Sala Palatului, în concertele lui de Crăciun.

Am dat atunci un casting, alături de alți copii, și nu m-a luat de la început. M-a trimis acasă după ore întregi de repetiții.

Am suferit, îți dai seama! După aceea, până la urmă, m-a chemat. Erau vreo 5 concerte atunci și mi-a spus:

«Bine, în primul concert o să fii tu, pentru că ai muncit și meriți. Însă, în celelalte spectacole, va fi celălalt băiat, care e mai potrivit pentru momentul respectiv!».

Și primul concert l-am făcut eu, a fost minunat. La al doilea concert a fost celălalt băiat.

Apoi, pentru că am dovedit că puteam să mă descurc mai bine decât celălalt, tata m-a luat pe mine pentru celelalte 3 concerte.” 

Foto: Instagram

Citește și:

Drama prin care a trecut Ștefan Bănică Junior. Și-a pierdut fratele când acesta avea doar 26 de ani într-un tragic accident rutier

Ștefan Bănică Junior și Lavinia Pîrva și-au botezat fiul. Când a avut loc, de fapt, evenimentul?

Ștefan Bănică Jr. a publicat o imagine cu Alexandra Măceșanu. Ce legătură există între cei doi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete