Fii propriul tau manager

Uncategorized

Vrei sa devii propriul tau stapan si sa ai o afacere proprie? Atunci opteaza pentru IMM (Intreprindere Mica si Mijlocie), aceasta categorie de firme fiind cea mai raspandita si cea mai avantajoasa.

Intreprinzatorul este persoana care isi creeaza propria afacere: singur sau in asociere, asumandu-si riscul de a investi capital si de a lua decizii privind activitatea firmei.
Vei putea deveni si tu intreprinzator daca ai cel putin una dintre urmatoarele calitati:
– un foarte dezvoltat simt de independenta;
– dorinta de a conduce o afacere proprie;
– preferinta pentru afacerile cu grad mediu de risc;
– dorinta de a-ti asuma raspunderea pentru actele tale;
– organizarea eficienta a timpului de munca.

Intreprinzatorul are la dispozitie trei posibilitati: poate initia o afacere proprie, poate cumpara una existenta sau poate incheia un contract de franciza.

Rolul si importanta IMM-urilor
Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM-uri) au o importanta vitala in orice economie de piata. Ele antreneaza populatia in activitatea economica, creeaza noi locuri de munca, pot satura piata cu marfuri si servicii, cultiva spiritul de intreprinzator, dezvoltarea regionala si reducerea saraciei.

IMM-urile sunt mai dinamice si mai flexibile, astfel incat pot sa reziste mai usor presiunii concurentiale.
IMM-urile sunt acele firme care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
1 au un numar mediu anual de salariati mai mic de 250;
2 realizeaza o cifra de afaceri neta de pana la 50 de milioane de euro sau detin active totale care nu depasesc 43 de milioane de euro.

De cate feluri sunt IMM-urile
Microintreprinderi – au pana la noua salariati si realizeaza o cifra de afaceri neta sau detin active totale de pana la 2 milioane euro (echivalent in lei).
Intreprinderi mici – au intre 10 si 25 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri neta sau detin active totale de pana la 10 milioane euro (echivalent in lei).
Intreprinderi mijlocii – au intre 50 si 250 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri neta de pana la 50 milioane euro (echivalent in lei) sau detin active totale de pana la 43 milioane euro (echivalent in lei).

IMM-urile se mai pot imparti in: intreprinderi autonome, intreprinderi partenere si intreprinderi legate.
Principalele caracteristici ale intreprinderilor mici si mijlocii sunt: ofera noi locuri de munca, favorizeaza inovarea si flexibilitatea, stimuleaza concurenta, ajuta la buna functionare a intreprinderilor mari, pentru care efectueaza diferite servicii sau produc diferite subansamble.
In Romania, ca si in cele mai multe tari ale lumii, majoritatea noilor intreprinderi sunt mici si mijlocii (90% din totalul firmelor active). Ele reprezinta un sector care cuprinde o mare parte a fortei de munca disponibilizate si contribuie, in acelasi timp, la formarea unei noi generatii de patroni si angajati.
In perioada 2007-2013, odata cu aderarea la Uniunea Europeana, intreprinderile mici si mijlocii vor beneficia de fonduri de structurare si de coeziune in valoare de 580 de milioane euro, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR).
Eventualilor beneficiari la finantare li se va oferi ca instrument de sprijin Ghidul Aplicantului. Ca solicitant, vei putea obtine o finantare numai daca prezinti un proiect eligibil, in conformitate cu normele din ghid.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din