Ficatul gras – semnale de avertizare

Ficatul gras este un subiect care preocupă multe persoane. Ficatul este o „rotiță' importantă în buna funcționare a organismului, mai ales în ceea ce privește metabolismul și detoxifierea.

Care sunt însă principalele semnale de avertizare, care ne anunță că ficatul nu funcționează tocmai bine? Durerile, oboseala sau stresul prelungit, care duce la astfel de probleme de sănătate?

Ficatul este cel responsabil de detoxifierea organismului. Atunci când este sănătos, scopul lui principal este realizat ca la carte. Însă, când se dereglează, începe să acumuleze grăsime în exces, ceea ce duce la multe complicații ale ficatului, ajungându-se chiar la cancer.

Primul semn care ar trebui să-ți ridice întrebări în legătură cu starea de sănătate a ficatului tău este o senzație puternică de oboseală și confuzie.

Din cauza funcționării improprii a ficatului, absorbția de vitamina A în corp este compromisă, ceea ce duce la probleme de vedere.

În ceea ce privește durerea, poate și aceasta să apară. Ba mai mult, poate fi confundată cu „durerea de inimă', pentru că este resimțită tot în zona pieptului. În mod surprinzător – și este posibil să nu facem imediat legătura între cele două zone -, durerea poate să apară și în spatele umărului sau la ceafă.

Din cauza funcționării improprii a ficatului, este influențată și cantitatea hormonilor: estrogen și testosteron. În cazul bărbaților, acumulările de hormoni din organism pot duce la mărirea zonei pieptului. În ceea ce privește femeile, acestea pot observa dereglări ale ciclului menstrual, apariția unor dureri frecvente de cap.

În plus, din cauza acumulării de toxine în organism, pot apărea semne de piele – celebrele „pete' de ficat.

Ficatul gras poate fi vindecat

Partea bună, în ceea ce privește ficatul, este că poate reveni la forma inițială. Însă acest lucru presupune foarte multă voință, pentru că e nevoie de multă disciplină alimentară.

Trebuie eliminate din alimentație mâncărurile cu multă grăsime, prăjelile și dulciurile, mai exact cele pe bază de zahăr rafinat. O altă cauză-vedetă a ficatului gras este alcoolul, care este exclus complet.

Prin adoptarea unei diete echilibrate, în timp, ficatul va putea elimina grăsimea acumulată în exces, însă este nevoie de multă voință.

Citește și: Granulom pulmonar – ce este și de ce apare

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului