Festivalul „Viata e frumoasa”

Festivalul este organizat de Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, cu sprijinul Primariei sectorului 1 Bucuresti si ARCUB, iar partener principal este Howard Johnson.

 

Continuand linia impusa anul trecut, unicul festival din Romania dedicat exclusiv artelor spectacolului muzical revine anul acesta cu spectacolele unor importante teatre si institutii muzicale din Europa. Programul include premiera operetei Silvia a Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, spectacolele Barba Albastra (Teatrul de Stat de Comedie Muzicala din Sankt Petersburg), Liliacul (Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta), Vaduva Vesela (Opera de Stat din Slovacia), Bolero – o serie de 5 spectacole scurte de dans (Teatrul National Slovac din Bratislava), Cantarea Cantarilor (Asociatia „Mnémosyne”, Marsilia) sau Odiseea Visotki si musicalul de succes al Teatrului National de Opereta, Romeo si Julieta.

Din seria evenimentelor marca „Viata e frumoasa!” nu lipsesc Galele Internationale de Opereta si Balet, dar si evenimente speciale, cum sunt Gala VIP pentru Artele spectacolului musical sau spectacolul-eveniment Fashion Musical Show de Liza Panait.

Sectiunea de concerte a Festivalului se va bucura de prezenta nonconformistei trupe britanice The Tiger Lillies, dar si de concertul de muzica veche Trei parale si cel al grupului maramuresan Iza.

Programul festivalului este completat de lansari de carte (de Bianca Ionescu, Lucian Vladescu, Gelu Barbu, Viorel Cosma, Ion Moldovan), lansari de CD (Stefan Doniga), seri traditionale (Rusia, Ungaria, Slovacia), workshopuri pentru copii si studenti, proiecte sociale, conferinte, intalniri, mese rotunde si vizionari de filme.

Ultima zi a Festivalului va aduce pe scena Operetei concursul-spectacol pentru tineri, interpreti de opereta si musical, organizat in premiera: Trofeul „Ion Dacian”. Seara se va incheia cu un regal de elemente de jazz, lounge, muzica latino si clasica, care transcende granitele de gen, ritm si limba, intr-un concert sustinut de celebra trupa americana Pink Martini.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri