Festivalul International Shakespeare la Bucuresti

Festivalul International Shakespeare, ajuns la cea de-a saptea editie, se va desfasura in perioada 23 aprilie – 9 mai 2010 la Craiova si la Bucuresti.

Tema acestei editii este Constelatia Hamlet. Pe scenele bucurestene vor fi prezentate doua creatii de avergura ale teatrului european contemporan: spectacolele cu piesa Hamlet in variantele regizorilor Thomas Ostermeier (Germania), cu trupa Teatrului Schaubűhne Berlin, si Elizabeth LeCompte (SUA), cu trupa The Wooster Group din New York.

Cele doua reprezentatii ale Teatrului Schaubűhne Berlin vor avea loc in deschiderea evenimentului, la Teatrul National, Sala Mare, pe 24 si 25 aprilie, iar cele patru ale companiei The Wooster Group vor avea loc la Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu“, pe 6, 7, 8 si 9 mai.

La festival vor participa, de asemenea, doua productii romanesti. Hamlet in montarea regizorului László Bocsárdi va fi prezentata de Teatrul Metropolis, in ziua de 8 mai. Pe 9 mai, la finalul festivalului si ca un preambul al editiei din anul 2012 – „Lumea-i un teatru, noi suntem actorii“ – se va juca, la Teatrul Odeon, spectacolul Pyramus & Thisbe 4You, in regia lui Alexandru Dabija.

Toate reprezentatiile din Capitala vor incepe la ora 19.00.

Initiatorii evenimentului sunt Fundatia Shakespeare si Teatrul National „Marin Sorescu“ Craiova. Finantatori: Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Partea bucuresteana a acestei prestigioase manifestari culturale este organizata in parteneriat de Institutul Cultural Roman si ArCuB (Arta si Cultura Bucurestiului – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti).

ICR sustine participarea la festival a trupei The Wooster Group, iar ArCuB reprezentatiile de la Bucuresti ale teatrului berlinez Schaubühne. Implicarea municipalitatii in sustinerea editiei din acest an a fost posibila gratie initiativei Primarului General al Capitalei, Prof. Dr. Mircea Sorin Oprescu.

Manifestarea, aflata la cea de-a treia editie organizata in paralel in Banie si in Capitala, se desfasoara in acest an sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri