Festivalul de Film Istoric Rasnov


Trei zile de filme istorice vechi si noi, expozitii si lansari de carte pe teme istorice, condimentate de un seminar pe tema Cetatii ca patrimoniu in pericol si o petrecere intr-o hala industriala, aduc Rasnovului o binemeritata atentie.

Poti sa vorbesti dupa NEMURITORII si MIHAI VITEAZUL cu Sergiu Nicolaescu despre primele filme romanesti care au infruntat cenzura si despre cum se manuiau mii de figuranti fara walkie-talkie, poti afla secretele cascadorilor si improvizatiile fiecarui foc de arma.

Victor Rebengiuc si Mariana Mihut iti povestesc despre o importanta iesire a Romaniei la Cannes si cum – desi nu exista PR, impresar, outdoor-uri, flyere, nici macar afise – PADUREA SPANZURATILOR a obtinut in 1966 primul mare premiu international, Cannes, pentru cinematografia romaneasca.

FFIR-ul face un nod cinematografic si pentru a marca 20 de ani de la cea pe care o numim Revolutie – melancolii trezite de CUM MI-AM PETRECUT SFARSITUL LUMII, raspunsuri la intrebari retorice cu A FOST SAU N-A FOST si o numaratoare inversa cu 4 LUNI, 3 SAPTAMANI SI 2 ZILE … fericiri aduse de Cannes si zambete constientizate sau nu cu gandul la vremuri apuse.

In cea de-a treia zi, FFIR-ul va prezenta documentarele cu teme controversate ale comunismului si ale revolutiei din decembrie. DECRETEII, VIDEOGRAME ale unor anonimi DINTR-O REVOLUTIE, MARELE JAF COMUNIST, Europa Libera si provocatorul ei RAZBOI PE CALEA UNDELOR vor incheia Festivalul de Film Istoric Rasnov si un week-end in care Cetatea Rasnovului devine o alternativa de preferat cotidianului imediat.

 

Sursa: www.ffir.ro; Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri