Femeile nu ȋnșală pentru că vor sex! Iată adevăratul motiv:

Cazurile de infidelitate ȋn cuplu există dintotdeauna. Ȋn epoca medievală, atunci cȃnd o femeie ȋși ȋnșela partenerul, era arsă pe rug sau omorȃtă cu pietre. Ȋn unele ţări din lumea arabă femeile sunt și acum pedepsite dacă reușesc să comită imprudenţa adulterului. La noi ȋn ţară se consideră uneori că dreptul de a ȋnșela aparţine bărbatului. Femeile sunt puse la zid, arătate cu degetul, stigmatizate. Ba chiar li se aruncă expresii grele, sunt umilite, ocolite. Despre ȋnţelegerea motivelor pentru care o femeie ajunge să ȋși ȋnșele partenerul se vorbește prea puţin sau deloc. Specialiștii spun că femeile nu ȋnșală pentru că vor sex. Iată adevăratul motiv:

  • O femeie se gȃndește mult ȋnainte de a lua decizia să ȋnșele. Cu siguranţă trece printr-o criză existenţială alături de partenerul actual. A suportat dezamăgiri, absenţa lui din viata ei, neȋnţelegere. A fi prezent lȃngă o femeie nu ȋnseamnă doar ca un bărbat să locuiască sub același acoperiș cu ea, să ȋmpartă aceeași masă, același pat. Ȋnseamnă să fie acolo cȃnd ȋi este greu, iar ea să simtă acest lucru.
  •  Femeile au nevoie de afecţiune. Studiile spun că femeile se culcă cu un alt bărbat nu pentru sex. Plăcerea orgasmului o pot găsi lȃngă cel de lȃngă ele. Ceea ce nu mai găsesc la el este afecţiune, ȋmbrăţișările de după, mȃngȃierile tandre. Pentru a nu se ajunge la adulter, este necesară comunicarea ȋn cuplu.
  • Atunci cȃnd caută atenţia unui alt bărbat, o femeie vrea să găsească la el tot ceea ce nu-i oferă actualul partener: atenţie, afecţiune, siguranţă, stabilitate. Degeaba el muncește pȃnă tȃrziu ca să aducă bani acasă, dacă nu știe să aprecieze efortul ei de a arăta bine pentru el, sacrificiile pe care le face ȋn numele iubirii. Este important ca el să poată fi suficient de puternic, ȋncȃt să o facă pe ea să se simtă ȋn siguranţă, iubită, protejată. Altfel spus, să știe să fie bărbat pentru ca ea să se bucure alături de el de propria feminitate.
  • Femeile au nevoie de o poveste pentru a ajunge ȋn patul cuiva. Ȋn timp ce pentru bărbaţi sexul ţine de latura instinctuală și nu este legat de emoţii, pentru femei sexul este dependent de latura emoţională. Dacă nu simt, nu fac. Atunci cȃnd ajung ȋn patul altui bărbat, ar trebui să fie foarte clar faptul că și-au dorit cu adevărat să fie acolo și că acel bărbat le-a cucerit.
  • Vor să ȋnceteze actuala relaţie, dar nu au curaj să o facă pȃnă nu găsesc un alt partener de care să se lipească'. Această situaţie este specifică persoanelor dependente, care nu pot decide singure pentru ele. Caută ȋn bărbatul-amant un fel de salvator care să aibă puterea să le scoată dintr-o relaţie toxică. Sigur, soluţia ar fi să lucreze la ȋncrederea ȋn propria persoană.

            Atunci cȃnd arătăm cu degetul o femeie care ȋși caută fericirea ȋn braţele altui bărbat, am putea măcar să ne gȃndim ce motive are pentru a face acest lucru, fără a o judeca. Nu ȋnseamnă să găsim scuze pentru adulter, ci doar să ȋnţelegem că, ȋn spatele oricărui comportament, se ascunde cu siguranţă cel puţin un motiv care ȋl determină.

foto: Shutterstock

Citește și:

Lecțiile de viață pe care copilul tău trebuie să le cunoască

Cum să te readaptezi la serviciu după concediu?

Cum arată cancerul de sân la mamograf? Iată imagini

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dragoste & Sex