Femeie infectată simultan cu două tulpini de Covid

O bătrână din Belgia s-a infectat cu două tulpini de Covid, cea sud-africană și cea britanică. Din păcate, femeia nu a supraviețuit, dar cazul ei a șocat întreaga comunitate medicală care nu a crezut că așa ceva este posibil. 

Acest caz a devenit subiect de dezbateri și studii amănunțite în domeniul bolilor infecțioase în general și în stabilirea patologiei noului virus în microbiologie, în particular.

Inițial, OMS a emis un comunicat prin care se specifică faptul că tulpina sud-africană de SARS-CoV-2 nu este mai letală decât celelalte, însă în combinație cu alte tulpini situația de schimbă dramatic.

Bătrâna care a decedat având cele două tulpini ar fi contactat variantele de virus de la două persoane diferite și NU era vaccinată.

Starea de sănătate a femeii i-a indus în eroare pe medici: deși inițial saturația de oxigen era în limite normale, după cinci zile femeia a murit pe fondul deteriorării masive a funcțiilor organismului.

În momentul de față mai mult tulpini de Coronavirus circulă la nivel mondial, astfel că e dificil de preconizat care ar fi cea mai periculoasă dintre ele. Însă combinațiile simultane de tulpini pot provoca decesul într-un timp record.

Science Alert spune că momentan sunt patru variante de Covid-19 care ridică probleme experților, dar varianta Delta, care a apărut în India  este mai infecțioasă decât virusul original, cauzează momentan majoritatea infecțiilor noi din Europa și Statele Unite ale Americii.

Noile studii au scos la iveală faptul că persoanele vaccinate cu oricare dintre vaccinuri se pot îmbolnăvi de Covid cu noua tulpină Delta, dar fac forme ușoare ale bolii sau chiar forme asimptomatice.

Ieri în România s-au înregistrat 87 de de infectări cu tulpina Delta a coronavirusului SARS-CoV2 și 3 decese. Jumătate dintre cei infectați nu erau vaccinați. 

Foto: 123rf

Citește și:

Bilanțul săptămânal al deceselor cu Covid din țara vecină atinge maximul istoric

Atenție! Crește numărul îmbolnăvirilor de Covid

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate