Femeia multi-tasking va fi dată uitării: roboții curățeniei au preluat ștafeta

Femeia multi-tasking va fi dată uitării: roboții curățeniei au preluat ștafeta

Pentru generațiile trecute, o casă, o gospodărie, un cămin în care își duceau traiul mama, tata și doi copii, însemna o luptă continuă cu mici trebușoare care se desfășurau de-a lungul zilei ca un perpetuum mobile. Nu se terminau, nu știai când au apărut, și din fiecare colț al casei se iveau, te și miri cum, chestii noi de făcut. Sintagma femeii casnice nu era de blamat. Femeia casnică muncea pe brânci. Viața nu era robotizată, un simplu telefon de apelat cerea manualitate și răbdare de fier, scamele de pe jos păreau venite dintr-un corn al abundenței, iar vasele murdare din chiuvetă nu lipseau la apel niciodată.

Pentru mulți dintre noi, cei care bifam anii copilăriei în acea perioadă, curățenia în casă se făcea zilnic cu sârg, transpirație și ciudă, dar sâmbătă însă, avea loc șmotru general. Aveai curajul să faci nazuri, să te împotrivești? Știm răspunsul.

Anii au trecut iar trelefonul cu disc a devenit piesă de muzeu. Vasele le spală o mașinărie ciudată, fierul de călcat netezește cu abur tot ce trebuie, substanțele de curățat suprafețele înnoiesc luciul natural, iar praful și scamele de pe jos le adună un roboțel ca un disc care știe unde se află colțurile apartamentului și identifică particulele de praf și scame de pe pardoseală.

Se numește inteligență artificială și este cadoul pe care noul mileniul l-a făcut gospodinelor.

Multitasking-ul femeilor de altădată… a fost preluat de roboți

Ați văzut aspiratorul acela sub formă de OZN care se plimbă singur prin casă? Este genul de aspirator venit pe valul ultimei tehnologii în domeniu, cu alte cuvinte îl poți controla prin aplicație. Asta înseamnă că orice curățenie poate fi personalizată din aplicație, prin selectarea modurilor de curățare, cantitatea de apă și puterea de aspirare, iar instalarea aplicației este foarte ușoară, durează un singur minut. Xiaomi Mi robot Vacuum Pro combină funcțiile de aspirare și de spălare, permite planificarea curățeniei de la distanță cu ajutorul telefonului mobil prin conectarea la aplicația Mi Home. Pe lângă această aplicație, poate fi controlat și folosind Google Assistant și Amazon Alexa.Poți practic să controlezi totul din Mi Home App. De exemplu poți porni sau opri robotul, poți vedea stadiul procesului de curățare, sau să planifici ruta de curățare. 

Xiaomi Mi robot Vacuum Pro

Nu este nici cel mai scump aspirator robot, dar nici cel mai ieftin. Modelul de mai jos are un preț de aproximativ 350 de euro și o putere de aspirare mare de 2100W, iar murdăria și praful sunt ușor aspirate în rezervorul de praf de 600ml, un recipient generos pentru astfel de modele.

Atunci când spală pardoselile, robotul simulează mișcările de spălare manuală cu mopul, într-un pattern stabilit astfel podeaua rămâne perfect curată.

Este important de știut că apa este distribută în cantități egale. Există 3 niveluri de apă: ridicat, mediu și scăzut, pentru a se adapta la diferite tipuri de podea. Mai mult, datorită sistemului de detectare automată al cantității de apă care ajunge pe podea, acest robot previne scurgerea unei cantități nedorite de lichid. De asemenea, apa nu se va scurge nici atunci când robotul se află în modul idle.

Își planifică ruta de curățare a fiecărei încăperi

Acest model de robot folosește tehnologia LDS – Sistemul de Detectare cu Laser care permite crearea unei hărți a încăperii în timp real și o rută precisă de curățare datorită tehnologiei cu laser având 12 tipuri de senzori care îi permit o navigare precisă a încăperii. Acest sistem de planificare a rutei este mai rapid și are o arie mai mare de detectare. Mai mult, îi permite robotului să evite mai bine obstacolele.

Dacă aveți scări în locuință, robotul aspirator le detectează cu ușurință ca să nu alunece. Când se apropie de obiecte, încetinește ca să evite coliziunea. Totodată, robotul aspirator poate identifica dacă podeaua este aglomerată și ajustează ruta, astfel încât să protejeze obiectele.Totodată, robotul are capacitatea de a trece cu ușurință peste praguri sau alte obstacole de 2 cm.

Robotul se încarcă singur și reia curățenia de unde a lăsat-o

Nu în ultimul rând, bateria durează 110 minute. Un aspect important este acela că în momentul în care bateria ajunge la sub 20%, robotul revine automat la stația de încărcare și, odată ce ajunge la nivelul de 100%, acesta va continua procesul de curățare din locul în care s-a oprit.  

Foto: 123rf, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Familie- casa