Femeia Anului 2011: Olga Cridland

Femeia Anului, Olga Cridland
Olga Cridland
, laureata categoriei Apararea si Promovarea Drepturilor Copilului e mama unui baiat care a trecut printr-o astfel de experienta cu ani in urma. Si pentru ca fiul ei a supravietuit, si-a promis ca va infiinta o fundatie care sa usureze calvarul celor care sufera de aceasta boala.

Asa a luat fiinta, in 1996, Asociatia PAVEL, a parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave. Scopul fundatiei e acela ca toti copiii afectati sa primeasca cea mai buna ingrijire, prin actiuni de strangere de fonduri si campanii de informare a publicului.

Inimoasa presedinta si fondatoare a contribuit enorm la imbunatatirea calitatii vietii copiilor afectati, la sustinerea morala si spirituala a parintilor, la atragerea de fonduri de la sponsori si a sprijinului organizatiilor internationale de profil, la cooptarea de specialisti care sa ofere informatie medicala.

A creat primul Centru de resurse si servicii, in Institutul Oncologic Bucuresti, care ofera asistenta sociala, psihologica si juridica pacientilor si apartinatorilor. A creat un hotline gratuit (Cancer TelVerde), site-uri si bloguri de profil si evenimente de interactiune a supravietuitorilor cu actualii pacienti.

Daniela Palade Teodorescu; foto: Cristian Duminecioiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii