Femeia Anului 2011: Angela Baciu

Femeia Anului, Angela Baciu
Este poeta, publicista, manager pentru proiecte culturale si educationale, realizatoare de emisiuni culturale, consilier cultural, autoare a 14 carti de poezie, publicistica si literatura pentru copii, membru in Uniunea Scriitorilor din Romania, detinatoare a peste 25 de premii nationale si internationale pentru publicistica si eseu, organizatoare a proiectului international Worldwide Poetry Readings.

Este initiatoare si fondatoare a numeroase proiecte culturale pentru copii si tineret, desfasurate in orasul Galati. Iubitorii de cultura pot veni periodic sa asiste gratuit la spectacole de teatru, lansari de carte, concerte de muzica clasica si poezie, toate organizate din proprie initiativa.

Galatenii sunt deja familiarizati cu atelierele de lectura ale poetei, Festivalul GalART pentru tineri, Povestitorii de pe Strada Domneasca, Serile de Poezie de pe Strada Balcescu.

De-a lungul timpului, s-a implicat in actiuni caritabile destinate strangerii de fonduri pentru diverse persoane fizice cu nevoi speciale si asociatii. La inceput a ales aceasta cale cumva din propria ei experienta, pentru ca a invatat ce sunt boala, durerea si suferinta, ingrijindu-si ani de zile sotul bolnav de scleroza multipla. Aceasta tragedie personala a adus-o mai aproape de oameni si de problemele lor, pentru a se transforma mai apoi intr-o misiune de suflet, aceea de a cauta sponsori si voluntari care sa ajute persoanele cu grave probleme de sanatate.

De aceea se implica in organizarea de campanii umanitare, vizitand adaposturi pentru batrani si oferindu-le alimente, donatii si spectacole. Lunar, organizeaza colecte de carte, jucarii si calculatoare pentru copiii si tinerii cu dizabilitati.

In 2011, s-a implicat in organizarea unor spectacole caritabile pentru strangere de fonduri in doua cazuri grave: doua eleve, una avand nevoie de un transplant de inima, iar cealalta de o proteza bionica. Periodic, organizeaza intalniri cu copii cu dizabilitati, stand de vorba cu ei, citindu-le, incurajandu-i.

De altfel, cea mai mare parte a proiectelor culturale pe care le deruleaza are scop caritabil, reusind sa mobilizeze artisti din toate zonele, pentru a oferi din timpul si bunavointa lor. Tot in scopul strangerilor de fonduri, organizeaza targuri vintage&handmade si ateliere lucrative cu copiii, in urma carora se strang bani cu care ei isi cumpara medicamente si rechizite.

Daniela Palade Teodorescu; foto: Cristian Duminecioiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Relatii