Femeia anului 2010: Eleonora Pokola

Femeia Anului 2010, Eleonora Pokola
V-am obisnuit ca la fiecare editie a Galei Premiilor Femeia Anului sa premiem femei obisnuite cu povesti neobisnuite. E felul nostru de a incuraja femeile sa lupte impotriva nedreptatilor cu care se intalnesc in viata de zi cu zi. Sunt eroine anonime care alcatuiesc comunitatea femeilor puternice, a femeilor curajoase care nu accepta verdictul „nu se mai poate face nimic!'

Sunt femei care isi transforma impasul sau tragedia personala intr-o sansa de a schimba viata celor care trec prin situatii similare. Sunt femei pe care nici o nenorocire nu le poate ingenunchea, fie ca este vorba despre un handicap grav, pierderea unei fiinte dragi, boala cuiva din familie ori iadul violentei domestice, care la noi in tara face ravagii si noi victime in fiecare zi.

Cu acest flagel s-a confruntat ani de zile si eroina noastra pe care vrem sa o premiem in aceasta seara. Ani lungi si grei a suportat calvarul violentei domestice – de dragul dragul copiilor, din dorinta de a le pastra o familie, din cauza prea multelor presiuni sociale, dar si a lipsei de informatie care sa o ajute sa iasa din aceasta situatie. A indurat toate umilintele posibile pana cand o alta incercare, cea de a face fata unui cancer de san, a ajutat-o sa-si vada viata dintr-o alta perspectiva.

Pe termen lung, lupta cu boala s-a transformat intr-un adevarat aliat care a motivat-o sa ia decizia de a-si trai viata in liniste si demnitate, departe de sotul violent si abuziv. Divortul, desi traumatizant pentru toti, a fost izbavitor si a ajutat-o sa isi recapete increderea si respectul fata de sine.

Ca sa ii fie mai usor, a pus pe hartie toata experienta ei – mai intai ca sa scape de amintirile care o bantuiau, apoi a si-a spus ca poate marturia ei le va ajuta pe alte femei sa nu repete experienta prin care ea a trecut. Sau sa le dea impulsul de a rupe cercul vicios al violentei in care s-ar afla, ele sau persoane dragi lor.

Revista Avantaje si-a asumat misiunea de a o sustine in publicarea acestor marturii, tocmai pentru ca din exemplul curajos al acestei doamne sa se inspire si alte femei in situatii similare. Poate ca astfel vor fi mai multe sanse de a intelege si a limita fenomenul violentei domestice in Romania. Poate ca, inspirate de exemplul ei, cele care sunt deja victime vor gasi resursele interioare pentru a se scutura de povara si de a-si redobandi demnitatea si respectul.

Femeia Anului 2010, Eleonora Pokola, Daniela Palade Teodorescu

Premiul a fost inmanat de Daniela Palade Teodorescu, redactor sef al revistei Avantaje.

Pentru demersul ei curajos si pentru inspratia pe care o va aduce in viata multor femei incercate, revista Avantaje o desemneaza pe doamna Eleonora Pokola Femeia Anului 2010, la categoria Apararea si Promovarea Drepturilor Femeii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii