Femei lovite de marele C

Nici n-am cuvinte să spun cât de greu îmi vine să vorbesc despre femeile cu Marele C. Chiar nu pot. Când am citit scrisoarea doamnei pe care o vedeți pe copertă, am avut două lucruri în gând: să-mi caut grabnic o pătură moale sub care să mă chircesc și să aflu cine e doctorul Zamfirescu, cel care le coboară pe femei de pe marginea prăpastiei. Din opt pagini de confesiuni tulburătoare am ciuntit până s-au facut trei. Pe doctor nu l-am aflat încă, dar zâmbesc cu satisfacție la gândul că n-are Marele C atâtea celule rebele câți gardieni avem noi…

Sunt pe lumea asta dureri omenești care, atunci când le afli, te dezintegrează, ciozvârtă cu ciozvârtă… greu te mai faci la loc. Așa cum sunt și dureri închipuite, sădite de alții în mintea noastră. Ești femeie, ai 40 de ani și încă nu ai făcut un control amănunțit al sânilor? Marele C se bazează pe asta, pe lipsa de timp și interes. Pe amânari, scuze, neștiință.

În România, o femeie este diagnosticata cu cancer de sân la fiecare oră. Jumătate dintre ele sunt sub vârsta de pensionare. În Europa, mortalitatea în rândul femeilor cauzată de cancerul de sân a scăzut cu 14%. În România, a crescut cu 28%. Pentru că vin prea târziu la medic, cu cancere de sân în stadii avansate, româncele mai trăiesc în medie 5 ani de la data diagnosticării.

Și dacă ar fi să-mi rup ciozvârte întregi din suflet doar ca să vă conving să mergeți la medic, o fac cu plăcere. Și dacă misiunea mea în fruntea acestei reviste este să vă arăt viața dincolo de spoială înfigând un hanger într-o rană, doar ca să nu se facă altele în plus, o fac cu plăcere. Și dacă iau la răscolit
toată țara asta peste tot pe unde apare revista Avantaje și citind aceste rânduri nu v-am putut convinge să mergeți la medic, nu-i nimic, o fac din nou, încă o dată și încă o dată.

Și pentru toate cele care au pierdut bătălia cu Marele C, pentru copiii rămași fără mame care încă se mai uită în jur după ele în speranța că acum apare mami de după ușă, pentru bărbații rămași fără jumătatea lor pe care încă o mai simt lângă ei pe pernă, pentru cei rămași singuri, buimaci, doar cu durerea lor, pentru toate lacrimile care au curs până au pișcat cu usturime obrajii, pentru toate acestea și altele în plus, mergeți la medic și spuneți tare: vreau un consult amănunțit al sânilor! Ecografie, mamografie, tot. Este urgent!

La mulți ani, dragă revistă! Ai făcut 23 de ani. Te citesc astăzi fetele mamelor care te cumpărau în 1995…

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Editorial