Fatetele dentare – perfectiunea zambetului

Fatetele dentare – perfectiunea zambetului

Fatete dentare, zambet
Ce sunt, cum si cand se folosesc fatetele dentare

Fatetele dentare pot fi utilizate in scopul cosmetizarii zambetului si pot corecta fie mici deficiente legate de forma si culoarea dintilor, fie pot fi utilizate pentru modificarea totala a aspectului arcadelor dentare.

Practic ele sunt niste foite subtiri confectionate din portelan laminat de culoare translucida care imbraca suprafata frontala a dintelui ca niste camasi, astfel confera un aspect foarte natural si un zambet mai frumos. Suprafata de portelan este foarte neteda si impenetrabila, motiv pentru care dintii fatetati nu-si vor schimba niciodata culoarea si stralucirea conferite de ceramica.

Astfel, fatetele sunt indicate pentru:
1.Dintii cu coloratii ce nu raspund la tratamentele obisnuite de albire cum ar fi dintii colorati in urma tratamentului cu tetraciclina sau dintii patati din cauza fluorozei;
2.Pentru inchiderea tremelor si a diastemelor (spatii interdentare) de mici dimensiuni;
3.Pentru corectarea micilor inghesuiri dentare atunci cand pacientul nu este dispus sa urmeze un tratament ortodontic.

In mod obisnuit fatetele ceramice nu se schimba, unii producatori comunicand pacientilor ca fatetele sunt utilizabile in medie 10-20 de ani, altii mentionand o durata medie de 5 ani, in functie de tipul de ceramica utilizat si de experienta acumulata de laboratorul ce realizeaza fatetele respective.

Intretinerea fatetelor dentare:

Mentinerea unei igiene dentare impecabile, evitarea muscatului cuticulelor/unghiilor sau alte obiceiuri ce ar putea duce la fracturarea fatetelor, precum si evitarea traumatismelor directe sau indirecte la nivelul dintilor.
Controalele regulate la medicul stomatolog o data la 6 luni, precum si purtarea pe timpul noptii a unor gutiere vor prelungi durata de viata a fatetelor.
Pretul estimativ al fatetelor dentare 100 de lei/dinte (la clinica Velvet Dental).

de Dr. Lucian Fatu – medic stomatolog
Informatii oferite de Clinica Velvet Dental.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sport si sanatate