Fasole cu cârnați

Nu suntem singurii care mănâncă așa o bunătate! Spaniolii mănâncă fasole cu cârnați picanți înaintea noastră. Iată cum prepară ibericii fasolea cu cârnați:

Dacă ați vizitat Spania sau ați mâncat într-un restaurant spaniol, cu siguranță ați încercat cârnații spanioli, denumiți chorizo, plini de savori unice precum coriandru, condimentați cu boia de ardei și usturoi. Ca și rețeta românească, chorizo se prepară din carne de porc tocată.

Fasole cu cârnați ingrediente pentru 4 porții

Timp de preparare 30 de minute.

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 6 buc cârnați de porc
  • 300 g cârnați chorizo, taiați bucăți
  • 1 ceapă roșie, tăiată julien
  • 2 buc ardei gras galben, tăiat felii
  • 2 caței de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriță boia dulce
  • ½ linguriță boia iute
  • O legătură mică de pătrunjel, tocat
  • 125 ml vin roșu
  • 125 ml supă limpede de pui
  • 500 ml sos gros de roșii
  • 400 g fasole albă fiartă

MOD DE PREPARARE

1. Într-un vas încinge 1 lingură ulei și rumenește cârnații uniform. Lasă-i deoparte și apoi, în același vas, rumenește chorizo 2 min. Lasă deoparte.

2. Micșoreaza flacăra, adaugă uleiul rămas și rumenește ceapa și ardeiul; prăjește 5 minute. Adaugă usturoiul, boiaua și codițele de pătrunjel, tocate. Prăjește 3-4 min, pâna când aromele încep să se elibereze. Stinge cu vinul și fierbe pâna când scade.

3. Adaugă cârnații, chorizo, supa de pui, sosul de roșii și fasolea, adu la punctul de fierbere și lasă să fiarbă înăbușit 15-20 min, până când cârnații se pătrund și sosul se îngroașă. Presară patrunjelul tocat și servește.

Ciolan afumat la cuptor

Fasole bătută cu usturoi. Rețetă tradițională și pufoasă, de post

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Bucataria Internationala