O femeie a protestat dezbrăcată în fața sediului Poliției de Frontieră. Care a fost motivul dureros pentru care a făcut acest gest

O femeie a protestat dezbrăcată în fața sediului Poliției de Frontieră. Care a fost motivul dureros pentru care a făcut acest gest

O tânără femeie din Republica Moldova s-a dezbrăcat de haine în fața sediului Poliției de Frontieră. Aceasta a rămas în lenjerie intimă și a protestat din cauza tratamentului înjositor pe care îl aplică oficialii de la frontieră unor angajați.

Ea a susținut că în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, însoțitoarele de bord ale unei companii de transport aerian sunt „intimidate și hărțuite regulat' de unii angajați de la Polița de Frontieră, scrie ProTV Chișinău.

Momentul a fost transmis pe Facebook de Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă, care a fost de față la protest.

„Sunt dezbrăcate până la lengeria intimă și chiar au fost cazuri când au fost rugate' să se dezbrace de tot. Așa metode utilizează instituțiile statului pentru a pune presiune pe unii agenți economici incomozi', care nu vor să plătească taxe neformale de protecție' ca în anii 90' , a fost mesajul de pe contul paginii Partidului Democrația Acasă.

„Ținem să evidențiem că respectivele acțiuni au loc în linia a 2-a de control, unde nu au acces decât colaboratorii Poliției de Frontieră. Or, în acest sens compania a recepționat multiple plângeri din partea pasagerilor supuși intimidarilor. Mai mult, ilegalitățile culminează cu faptul că pasagerii sunt forțați să comunice date cu caracter personal (telefon, domiciliu etc.) sub rezervă că vor fi citați în ordine penală', a menționat Vasile Costiuc pe Facebook.

Mai mult de atât, liderul Partidului Democrația Acasă susține că polița de frontieră din Republica Moldova îi supune constant pe angajații companiei de transport la controale care sunt, de fapt, „percheziții corporale neautorizate'.

Reacția șefului Sectorului Poliției de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău nu a întârziat să apară și a respins aceste acuzații.

„Conform legii 192 din 2019, toți pasagerii care zboară, însoțitorii de bord, comandanții de aeronave, trec controlul de securitate. Este o procedura care este stabilită. Orice persoană poate fi dezbrăcată de tot, este controlul de nivelul 2. Dacă ai ceva suspect trebuie să o faci.

Foarte multe însoțitoare sunt verificate Ia aeroport. […] Este cerință internațională, asta se face în toate țările lumii. Toate companiile sunt verificate, absolut toate. Este un proces penal pe rol acum pe toți transportatorii care transporta ilegal pasageri peste hotarele țării și se întreprind diferite acțiuni de anchetă.

Eu vă asigur, pun legitimația pe masă, că nu trece nimeni fără control de securitate. Este o lege internațională. Este siguranța pasagerilor, aici nu putem face o delimitare. Aeroportul Internațional Chișinău se subordonează legilor internaționale. Absolut tot ce s-a făcut, s-a făcut conform legii', a declarat oficialul de peste Prut, conform sursei mai sus menționate.

Foto: Captură Protv Chișinău

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri