Familii îndoliate după ce copiii lor au fost împușcați la școală

A fost o scenă de haos, confuzie și durere, în care țipetele de agonie ale membrilor familiei au fost auzite din parcarea unei școli în care 19 copii mici și doi adulți au fost uciși într-un atac într-o școală din Texas.

Marți după-amiază, un adolescent, înarmat cu două puști de asalt, a deschis focul asupra copiilor și profesorilor din Uvalde, Texas, ceea ce a devenit cel mai mortal atac la o școală americană din ultimii zece ani.

Pe măsură ce vestea s-a răspândit, părinții frenetici așteptau să afle dacă copiii lor sunt în siguranță.

„Nimeni nu-mi spune nimic', a spus Ryan Ramirez, părintele unui elev de clasa a patra, scrie Al Jazeera.

„Și unul dintre părinți spunea că, probabil, sunt copii ținuți la casa de pompe funebre. Asta m-a adus aici, să aflu ce se întâmplă. Încerc să aflu unde este copilul meu', a spus el pentru Associated Press.

Greg Abbott, guvernatorul Texasului, a spus că cei 600 de copii din școala primară aveau vârste cuprinse între cinci și aproximativ 12 ani.

Familii tulburate s-au adunat la un centru civic local și au apelat la rețelele de socializare pentru a-și manifesta disperarea și pentru a face cere ajutorul în găsirea copiilor dispăruți. Până la căderea nopții, au început să apară numele celor uciși în timpul atacului de marți de la școala elementară Robb.

Crimele au loc la mai puțin de 10 zile după ce un bărbat înarmat, care a postat dezvăluiri rasiste online, a ucis 10 oameni de culoare într-un magazin alimentar din Buffalo, New York.

Legile privind armele din Texas sunt printre cele mai puțin restrictive din țară.

„Nu există o limită de vârstă minimă pentru ca copiii să dețină arme de foc în Texas', a declarat John Rosenthal, de la Stop Handgun Violence, un grup care lucrează la prevenirea violenței cu arme prin educație, conștientizare publică și aplicare eficientă a legii, pentru sursa mai sus citată.

În SUA au loc aproximativ 10 atacuri pe săptămână. Aproape 200 de atacuri în masă au avut loc până acum în acest an, inclusiv 27 de incidente în școli. Cu aproximativ 390 de milioane de arme deținute de civili în SUA și puține limite efective privind deținerea de arme, oroarea din Uvalde probabil se va repeta.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri