Familia e partea esentiala a intregului

Uncategorized

Au terminat o facultate. Apoi au luat-o de la capat, continuandu-si studiile, ca sa se perfectioneze. Neavand copii, au avut curajul sa adopte o fetita si un baiat, pentru a-si intregi familia.

Razvan Ionescu l-a cunoscut pe Valeriu Popa in 1988, pe cand era student in anul IV la Medicina si era extrem de afectat de moartea parintilor.
"De la Valeriu Popa am aflat ca exista si un alt tip de medicina si am vrut sa vad daca e adevarat. Dansul mi-a dat niste planse de acupunctura si am vrut sa le verific.

De exemplu, meridianul vezicii biliare trece de-a lungul piciorului si eu, facand practica la spital, am apasat pe punctele respective si am vazut ca are efect." Dar pe atunci aceste subiecte erau oarecum tabu, asa ca tanarul s-a multumit doar sa studieze plansele.
Insa, in 1990, cand au existat niste burse in China, Razvan a facut intrerupere de studii si a plecat acolo pentru doi ani. In primul an, a invatat limba si a incercat sa profite cat mai mult de sederea in acea tara, ducandu-se la cursuri de Qi Gong (tehnici de antrenare a energiei) si de Tai Ji Quan (miscari de arte martiale, executate foarte lent). In al doilea an, a urmat cursul de acupunctura.

"Mi-a placut foarte mult, pentru ca era un curs care imbina teoria cu practica, astfel incat, dupa un an, eram in stare sa tratez singur pacientul, pe cand aici, dupa sase ani de studii, abia iti incepi rezidentiatul."

Razvan a apreciat si modul de organizare a sistemului sanitar din China, unde exista doua sisteme paralele, care tind sa convearga.
Exista spitale de medicina alopata si spitale de medicina chineza traditionala.

"N-am lucrat nici o zi ca medic intr-un spital obisnuit, din sistemul de stat."

Dar in spitalele de tip occidental exista si cabinete de medicina chineza, iar in cele de medicina chineza sunt si cabinete de medicina alopata.
Familiarizat cu ambele sisteme, dr. Razvan Ionescu spune ca acupunctura trateaza orice boala care nu este intr-un stadiu foarte avansat (inclusiv sterilitatea), precum si complicatiile bolilor cronice.

"De exemplu, intr-un diabet zaharat n-o sa suprimam insulina, ci vom trata complicatiile colaterale: ulcerele gambelor, nevrita diabetica, nevrita optica, starea de anxietate etc.
Exista tot felul de simptome carora medicina alopata nu li se poate adresa cu atata specificitate ca medicina chineza. In plus, bolile relativ simple sau cele aflate la debut se pot trata numai prin acupunctura. In vechime, la chinezi, medicul era platit atat timp cat pacientul era sanatos.

Daca se imbolnavea (nu cazand din caruta!), insemna ca medicul nu si-a facut bine treaba si era obligat sa-l trateze gratis.
Alta diferenta este ca medicina alopata vorbeste despre prevenire in general, dar nu stie semnele prevestitoare ale bolii, nu stie sa faca o analiza prospectiva. Medicii chinezi pot diagnostica o dereglare energetica dupa puls, aspectul limbii, al urechii etc."

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din