Expozitie de arta plastica „Gabriela Draghici si Ion Draghici”

Cunoscuti si apreciati in peisajul artelor plastice contemporane, participanti ai proiectului „Pictori de azi la Balcic”, artistii plastici Gabriela si Ion Draghici ne propun o impletire rafinata intre grafica, pictura si tapiserie in cadrul unei expozitii eveniment, o retrospectiva a intregii lor cariere artistice.

„Galeria este, din cand in cand, casa noastra si vrem sa sarbatorim acum, la jumatate de veac de existenta, dar nu de singuratate, alaturi de un public cat mai numeros. Le oferim oaspetilor, ca dar de sarbatori, mai multe lucrari inedite, alaturi de lucrari mai vechi, a caror valoare a crescut in timp”, spune Ion Draghici.

Publicul iubitor de arta va putea admira picturi in ulei si desene alaturi de compozitii ample de tapiserie. Artistii se opresc asupra aspectelor obisnuite ale realitatii pe care le transfigureaza in metafore plastice sugestive, in incercarea de a le readuce in atentia privitorului, de a-l obliga pe acesta la o reevaluare a reperelor interioare.

"Cred ca meritul meu este acela de a fi reusit sa atrag atentia oamenilor asupra frumusetii lumii care ne inconjoara si pe care nu mai avem timp s-o observam. De fapt, din toate aceste minuni ale naturii ne tragem seva", precizeaza artista Gabriela Draghici.

Un loc aparte in cadrul expozitiei il au desenele realizate de Ion Draghici, lucrari care capata monumentalitate prin vigoarea liniilor cu care reprezinta cai angajati in confruntari violente sau grupuri de cai de o grandoare sculpturala. Aceeasi siguranta si acuratete in executie este pastrata si la nivelul unui alt registru, penita maestrului reusind sa redea cu o infinita delicatete nuduri feminine sau peisaje cu flora necunoscuta, de un farmec aparte.

Impresionante prin expresivitate, tapiseriile si desenele Gabrielei Draghici se remarca prin fantezia creatoare la nivelul alegerii temei, prin delicatete si distinctie, dar si prin rigoarea tehnicii.

Cuplu remarcabil in viata si in arta, cu un parcurs artistic comun ca intindere temporala, cei doi artisi abordeaza domenii si tematici diferite (tapiserie si desen- Gabriela Draghici, desen si pictura-Ion Draghici).

Dintr-o biografie impresionanta, desprindem cateva repere comune: pictura murala si tapiseria pentru teatrul “Ghoerghe Pastia” din Focsani, pictura murala la Biblioteca Central Universitara din Bucuresti si la Biserica Catolica “Adormirea Maicii Domnului” din Bucuresti, restaurarea picturii murale la Academia de Studii Economice din capitala, tapiserie la Aedificia Carpati.

Lucrarile lor s-au bucurat de aprecieri pozitive si pe plan international, fiind expuse in Canada, Liban, Paris, Bruxelles, Strasbourg, Nurenberg, Roma, Geneva (la Targul International de Arta “EUROP’ART” 2008). Multe dintre acestea se afla in colectii particulare din S.U.A., Germania, Franta, Italia, Canada, Anglia, Belgia, Suedia.

Expozitia va fi gazduita la galeriile CCA , in perioada 24 noiembrie – 10 decembrie 2009 si va putea fi vizitata de luni pana duminica, intre orele 11.00 – 17.00.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri