Experții recomandă scăderea vârstei la 35 de ani pentru screeningul diabetului

Un grup independent de experți în îngrijire primară și prevenire, a anunțat că își revizuiesc recomandările pentru screeningul diabetului.

Recomandarea revizuită sugerează că persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 70 de ani care sunt supraponderali ar trebui să fie supuse unui screening. Acest lucru a fost modificat față de intervalul de vârstă recomandat anterior pentru persoanele de la 40 la 70 de ani.

Obezitatea este factor de risc principal pentru diabetul de tip 2. În plus, aceștia sugerează că pacienții cu prediabet ar trebui să fie direcționați către intervenții destinate prevenirii dezvoltării diabetului de tip 2.

De ce screeningul diabetului mai devreme este mai bun

Potrivit dr. Michael Barry, vicepreședinte al Programului de decizii medicale informate din Centrul de Științe de Decizie în Sănătate de la Spitalul General din Massachusetts, grupul de lucru analizează cercetările emergente și își actualizează recomandările pe baza unor dovezi noi la fiecare 5 ani.

Actualizarea recentă a recomandărilor lor a fost determinată de noi dovezi că scăderea vârstei de la 40 la 35 ar putea fi benefică pentru pacienți. În cazul în care screening-ul identifică pe cineva ca având prediabet, acestea pot ajuta la prevenirea progresiei la diabet, prin modificări în dieta lor și activitatea fizică, a spus Barry.

De asemenea, screeningul preventiv va identifica mai multe persoane cu diabet nediagnosticat și netratat. Dacă diabetul este detectat mai devreme, atunci pacienții vor avea rezultate mai bune asupra sănătății și va exista un risc scăzut de complicații.

Măsuri preventive pentru diabet

Dacă un screening determină faptul că o persoană are prediabet, atunci există mai mulți pași pe care ar putea să-i urmeze pentru a preveni progresia către diabetul de tip 2.

Asociația Americană a Diabetului recomandă modificări dietetice, activitate fizică și renunțarea la tutun ca modificări utile ale stilului de viață pentru a aborda prediabetul.

De asemenea, medicamente precum metformina pot fi administrate unor pacienți pentru a ajuta la controlul nivelului ridicat de zahăr din sânge.

În plus, medicul va analiza factorii de risc ai bolilor cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat, pentru a vă ajuta să reduceți riscul de boli de inimă. Un tratament adecvat vă poate ajuta să evitați apariția diabetului de tip 2 și a complicațiilor potențiale care apar împreună cu acesta.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate