Sunt infestata cu parazitul Giardia Iamblia

Sunt infestata cu parazitul Giardia Iamblia

Sunt infestata cu parazitul Giardia Iamblia

In urma unor analize pe care le-am facut mai demult, mi s-au descoperit corpi de lamblia. Evident, am facut tratamentul indicat de medic, insa acesta nu a dat rezultate. Mai mult, ma simt in continuare rau, iar analizele indica si o stare de anemie. Desi iau permanent vitamine, minerale si mananc sanatos, incontinuu ma simt obosita, epuizata, desi, marturisesc, serviciul nu ma solicita foarte mult.

Infestarea cu parazitul Giardia lamblia e foarte raspandita si greu de depistat in acelasi timp. De regula, se considera ca trebuie efectuate trei examene coproparazitologice pentru a ajunge la concluzia ca nu exista parazitul. In afara de examenul coproparazitologic clasic, din materiile fecale se poate identifica antigenul (o anumita parte a parazitului) specific giardiei. Analiza se efectueaza in putine laboratoare din tara, iar in Bucuresti – la Institutul Cantacuzino.

Pe de alta parte, te-as sfatui sa nu mai iei vitamine tot timpul (mai ales ca nici n-au dat rezultate in cazul tau), pentru ca acestea se iau in cure, cu pauze intre ele. Anemia ar putea fi raspunzatoare de starea ta de oboseala permanenta si trebuie neaparat aflata cauza ei. De aceea, fa analize de sange, intre care: hemograma completa cu numaratoare de reticulocite, bilirubina (totala, directa si, mai ales, indirecta), urobilinogenul, sideremia (nivelul seric al fierului), capacitatea totala de legare a fierului si, poate, o electroforeza a hemoglobinei.

Toate acestea trebuie completate de analiza la microscop a unui frotiu de sange pentru analiza morfologiei (aspectul) hematiilor: marimea lor, gradul de incarcare cu hemoglobina, prezenta unor incluzii specifice anumitor tipuri de anemie sau existenta unor hematii tinere (semn de regenerare). Pentru a corecta o anemie trebuie sa cunosti cauza. Faptul ca iei vitamine cu fier poate sa ingreuneze stabilirea mecanismului de aparitie a anemiei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor