Spune ca viata ei e oribila

Spune ca viata ei e oribila

Spune ca viata ei e oribila

Fiica mea, Ana, are 14 ani si sufera din cauza transformarilor prin care trece. I se pare ca are o viata oribila si ca nu merita sa mai traiasca. Ma tem ca sufera de o depresie grava. Cum as putea sa o ajut?

Adolescentii trec prin asemenea schimbari de stari sufletesti, adica de la entuziasm, la cea mai neagra tristete. Fiica ta este permanent deprimata? Sigur nu o nemultumeste ceva anume? Daca intr-adevar este vorba despre o disperare continua, ar trebui sa afli ce anume i-o provoaca.

Ca sa o faci sa se destainuie, asigur-o ca, indiferent ce iti va spune, nu inseamna ca o vei iubi mai putin. Iar atunci cand ti se va destainui, este esential sa o asculti cu multa atentie si intelegere, sa nu reactionezi violent sau ironic, ca sa-ti spuna toata povestea, pana la capat.

Ascult-o si sfatuieste-o ce are de facut. Daca ti se pare ca situatia te depaseste, nu e nici o rusine sa recunosti si sa ceri sfatul unui psiholog.

Mult mai grav ar fi sa te hazardezi in luarea unor decizii daca simti ca problemele sunt mai complexe decat estimai. Iar daca Ana sufera intr-adevar de depresie, trebuie sa o duci urgent la psihoterapeut.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor