Mi-e frica de apa

Mi-e frica de apa

Dincolo de „frica de apa“, care e cel mai mare rau de care te temi, atunci cand te gandesti la apa? Oare este temerea ta sau a parintilor tai, temere pe care ai preluat-o in copilarie, cand era oarecum natural sa te temi si tu de acele lucruri de care se temeau si parintii tai.

Doar ca acum, la maturitate, fricile din copilarie nu mai sunt adecvate, sunt ca un balast neproductiv, care ne tine pe loc. Si acum nu mai are cine sa vina si sa ne spuna: „acum ai voie sa intri in apa, esti suficient de mare ca sa iti porti singura de grija“.

Pe de o parte iti doresti sa inoti, sa te bucuri de apa, pe de alta „esti incordata ca un arc“ in apropierea ei. Care va fi marele tau beneficiu atunci cand vei reusi sa inoti? Cum crezi ca vei simti placerea de a fi in apa?

Si dincolo de ceea ce inseamna apa pentru noi ca specie (leaganul tuturor fiintelor, locul din care s-au nascut primele forme de viata), cum va fi pentru tine, personal? Ca sa te poti apropia de un obiectiv, ai nevoie sa stii ce beneficii iti va aduce. De aceea, descopera mai intai ce avantaje vei avea tu atunci cand vei sti sa inoti, cum iti doresti sa te bucuri de acest lucru.

Iar daca frica de apa va continua sa te paralizeze, iti recomand sa apelezi la un psiholog sau psihoterapeut, care te poate ghida catre ceea ce iti doresti.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor