Mi-am pierdut copilul la nastere

Mi-am pierdut copilul la nastere

Inteleg ca decizia pe care urmeaza sa o iei vine dupa o perioada dureroasa, greu de pus in tiparele unor sentimente si trairi comune, ale unei ratiuni cotidiene, dupa o pierdere despre care multi specialisti spun ca necesita ani pentru recuperare emotionala – pierderea copilului la nastere.

Este foarte normal sa-ti mai doresti un copil, pentru ca a deveni mama reprezinta pentru o femeie o cale importanta de a trai si exprima plenar complexitatea propriei fiinte. Nimeni si nimic nu il va putea inlocui pe copilul pierdut, insa un alt copil inseamna o alta fiinta, diferita de prima, o alta sansa la viata si implinire. Inteleg ca bucuria unei astfel de decizii iti e umbrita de teama de a nu-l pierde, asa cum s-a mai intamplat.

E adevarat ca nimeni nu iti va putea oferi garantia a ceea ce urmeaza sa se intample, nici in privinta copilului si nici in altele. Modul in care traim clipele prezente si in care luam decizii pentru ceea ce urmeaza sa facem e determinat de increderea pe care o avem in noi insine, in viata, si de speranta.

Iti recomand sa contactezi un psiholog si sa urmezi cateva se-dinte de consiliere sau psihoterapie, care te vor ajuta sa iti regasesti resursele de care ai nevoie, astfel incat sa nu fie afectat fatul, in cazul in care decizi sa faci un copil.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor