Ma tem ca raman fara job

Ma tem ca raman fara job

Situatia prin care treci este, din pacate, traita de foarte multe persoane in aceasta perioada. Si cu toate ca solutia este la indemana noastra, a tuturor, nu toti cei care o cunosc o si pun in practica.

De cele mai multe ori, atunci cand la orizontul asteptarilor noastre apar evenimente care pot avea consecinte grave, primul lucru pe care il facem este sa incepem sa proiectam scenarii negative. Problema apare atunci cand in loc sa constientizam ca acela este doar un scenariu neplacut si sa proiectam alte scenarii, pozitive, majoritatea dintre noi continuam ceea ce am inceput, adica sa pastram in minte posibilele scenarii negative.

Pare mult mai simplu sa gandim in fiecare zi doar ceea ce am mai gandit si ieri si alaltaieri… Este acelasi lucru ca atunci cand mergi prin padure si alegi drumul cel mai batut si mai cunoscut.

Pe de alta parte, ca sa ajungi mai repede si mai in siguranta, s-ar putea sa fii nevoita sa alegi un drum mai ingust, cu care nu esti obisnuita. In cazul tau, solutia poate fi sa incepi sa te gandesti la ceea ce vrei, in loc de ceea ce nu vrei. Este bine sa stii ce nu vrei, te ajuta sa constientizezi ce vrei sa eviti pe viitor, sa vezi ce s-ar putea intampla mai rau – dar atat! In schimb, ca sa iti sporesti sansele pentru un viitor diferit de scenariul anterior creat, incepe sa iti imaginezi si sa constientizezi ceea ce vrei in loc de ceea ce nu vrei.

Recomandarea mea este ca ori de cate ori iti va aparea in minte scenariul negativ pentru viitor, sa te intrebi: „Ce vreau eu in loc de asta?“. Fara sa te intrebi cum vei face ceea ce vrei. Una dintre conditiile reusitei este sa actionezi pur si simplu.

De fiecare data cand iti apar imagini negative in minte, fii constienta ca ele sunt proiectiile tale pentru viitor si ca vrei sa pui in locul lor ceva mult mai productiv (imagini/sunete care alcatuiesc scenariul pentru ceea ce vrei). Iti recomand sa procedezi astfel mai ales seara, inainte de culcare, si in felul acesta vei dormi mult mai bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor