In cazul meu, Trigliceridele au valori crescute

In cazul meu, Trigliceridele au valori crescute

In cazul meu, Trigliceridele au valori crescute

La majoritatea analizelor de sange am valori normale, doar trigliceridele au iesit marite. Ce inseamna acest lucru si ce ar trebui sa fac ca ele sa scada?

Trigliceridele sunt componente ale grasimilor din sange. De obicei, acestea sunt mari in cazul unui aport exagerat de alimente grase (unt, margarina, ulei, prajeli, maioneza, lactate grase, mezeluri grase, ou etc.), in anumite afectiuni tiroidiene, in sindromul nefrotic, in obezitate.

Exista si o predispozitie genetica spre hiperglicemie (nivel crescut al trigriceridelor din sange), aceasta putand fi mostenita de la parinti. Trigliceridele crescute sunt mai periculoase, fiindca pot sa afecteze aparatul cardiovascular, prin accelerarea procesului de ateroscleroza (se depun de-a lungul vaselor de sange, ingustandu-le). Excesul de trigliceride se depoziteaza in ficat si in pancreas, in cazurile mai grave afectandu-le functia.

Pentru a scadea valorile trigliceridelor trebuie sa tii un regim alimentar cu cat mai putine alimente grase, bazat pe legume si fructe, sa nu consumi alcool, sa nu fumezi (exista o legatura directa intre fumat si nivelul crescut al grasimilor din sange) si sa faci exercitii fizice moderate si constante (30 de minute mers pe jos zilnic). Daca valorile sunt foarte mari, medicul iti va indica un tratament. Exista medicamente foarte eficiente, cu actiune hipolipemianta (scad nivelul grasimilor din sange).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor