Cum il conving sa mai facem un copil?

Inteleg dorinta ta de a mai avea un copil; doar o femeie poate intelege masura si valoarea acestei trairi. Pe de alta parte, atunci cand aducem pe lume un copil, si chiar inainte de asta, este important sa ne gandim nu numai la ce ne aduce el noua – echilibru, sentimentul de implinire personala etc.

Este esential sa ne intrebam ce ii oferim noi copilului dorit. Pentru a creste echilibrat, el va avea multe si diferite nevoi, timp de multi ani, iar nevoile lui pot sa insemne: siguranta afectiva, prezenta si dragostea parintilor, venituri financiare decente. Aceasta fata a monedei este cea pe care o vede sotul tau.

Desigur, traim in vremuri marcate de instabilitate, in planuri foarte profunde, personal, profesional si social. Decizia de a da nastere unui copil este importanta, pentru ca el nu reprezinta doar un dar divin pentru noi, ci si o mare responsabilitate pe termen lung si foarte lung, fata de el, fata de noi insine, fata de familie. Sigur ca, in ultima instanta, decizia finala iti apartine, ca mama.

Totusi, intreaba-te cum va fi pentru tine si in ce masura esti dispusa sa iti asumi toate responsabilitatile care decurg, pe termen lung. Pentru ca exista posibilitatea ca, pentru sotul tau, lucrurile sa stea exact asa cum ti-a spus – el sa nu isi mai doreasca alt copil. Sau daca va accepta decizia ta, este posibil sa traiasca sentimentul unei poveri greu de suportat. Si toate acestea vor marca relatia voastra, casnicia si implicit se vor rasfrange asupra copiilor.

Raspunsurile proprii la intrebarile de mai sus te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie, oricare ar fi ea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor