Ce se poate face in cazul unei transpiratii excesive a picioarelor?

Ce se poate face in cazul unei transpiratii excesive a picioarelor?

Ce se poate face in cazul unei transpiratii excesive a picioarelor?

Sotul meu are o problema mai delicata:vara ii transpira ingrozitor picioarele. Pentru ca lucreaza la o banca, nu poate purta sandale, doar pantofi, iar seara, cand vine acasa, sosetele lui sunt realmente ude leoarca. Ce poate face?

Il sfatuiesc sa inceapa cu o consultatie la medicul de familie si un set de analize de sange: hemograma, VSH, glicemie, transaminaze, creatinina, uree, acid uric, calciu, magneziu, fier, hormoni tiroidieni (T3, T4, TSH).

In general, barbatii au o transpiratie mai abundenta decat noi, dar trebuie verificat daca aceasta sudoratie exagerata nu e manifestarea unei boli. Prin analizele de mai sus se exclud diabetul zaharat si unele disfunctii tiroidiene (ce pot avea ca urmare transpiratia puternica). Daca toate analizele ies in limite normale, sa mearga la dermatolog, ca sa vada daca nu e vorba de o boala de piele. Tot dermatologul va recomanda un tratament local. Ca ultima solutie, poate apela la injectii cu toxina botulinica; ele rezolva transpiratia excesiva pe zona in cauza.

Dr. Corina Popescu, medic primar medicina generala, Centrul Medical Medsana Bucuresti

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro