Cat timp ar trebui sa nu mai iau contraceptive?

Cat timp ar trebui sa nu mai iau contraceptive?

Am o intrebare in legatura cu pauza recomandata in administrarea pilulelor contraceptive. Folosesc anticonceptionale de un an si jumatate. Nu am avut reactii adverse, dar am inteles ca ar fi bine sa fac o pauza. Vreau sa va intreb cam cat timp ar fi indicat sa nu le mai iau? Imi puteti spune un numar exact de luni?

Anticonceptionalele orale reprezinta cea mai eficienta metoda contraceptiva, ele protejand in proportie de circa 98% de o sarcina nedorita.
Dar, intrucat contin hormoni (estrogen si progesteron), pot sa aiba anumite efecte adverse. De aceea, ar fi bine ca administrarea lor sa fie intrerupta pe o perioada de una sau doua luni pe an. Printre reactiile lor negative se numara: hipertensiune arteriala, accidente vasculare cerebrale, tromboflebite venoase profunde. Acestea apar mai ales la anti-conceptionalele cu continut mare de estrogen (peste 35,5 g). Deseori, se pot asocia cu greata, varsaturi, dureri de cap sau cu o stare de deprimare.

Progesteronul din contraceptive este responsabil de cresterea nivelului glicemiei si apetitului, fapt care duce la ingrasare.
Anticonceptionalele nu se vor administra in boli hepatice acute sau la femei cu litiaza biliara, fiindca pot accelera formarea calculilor biliari. In anumite cazuri, pot duce la edeme, din cauza retentiei de sodiu si apa. Sunt contraindicate in boli maligne (cancer de san, de ovar sau de uter).
Pe de alta parte, este important de stiut ca, daca au fost luate in primele saptamani ale unei sarcini accidentale, ele nu dauneaza fatului, nu dau malformatii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor