Aveti rabdare cu el!

Aveti rabdare cu el!

Baiatul meu ma zapaceste cu reclamele de la televizor. Orice vede, vrea si el si, oricat ii spun ca nu are nevoie de toate lucrurile pe care le vede acolo, nu intelege sau nu vrea sa inteleaga. Spune ca toti colegii lui primesc ceea ce vad in reclame, doar el – nu. Ne acuza ca suntem rai si zgarciti, desi ii explicam ce eforturi facem ca sa ne castigam salariile. Are 12 ani si nu l-am rasfatat cand era mic, insa de cand a intrat in clasa a V-a, nu ne mai putem intelege deloc cu el. Sa fie de vina varsta, anturajul, colegii? Nu stiu ce sa ma mai fac!

Copilul tau este la varsta pubertatii, caracterizata de multiple schimbari. E atras de tot ce este nou, iar comportamentul lui a devenit un etalon specific acestei etape. Acum, capacitatea lui de a intelege anumite lucruri (pretul obiectelor pe care si le doreste, munca depusa pentru acei bani, momentul in care un lucru devine necesar etc.), e limitata si depinde foarte mult de felul in care a fost educat.

Incepe prin a-i limita orele de privit la televizor (eventual, fa-i un program). Este esential sa accepte ca exista si cuvantul "nu", iar voi il veti ajuta daca repetati acest cuvant ori de cate ori e nevoie. Baiatul trebuie sa invete sa-l inlocuiasca pe "vreau" cu "inteleg" si "accept". Refuzati-i cererile atunci cand apreciati ca este cazul, explica-ti-i motivul refuzului vostru si ramaneti fermi in decizia luata. E inca la varsta la care trebuie sa-i repeti, zilnic, acelasi lucru de nenumarate ori, iar el pare ca tot nu a inteles mesajul. Lucrurile se vor schimba in decurs de un an sau doi. Dar pana atunci, orientati-va numai asupra educatiei si echilibrului copilului vostru.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor