Anestezia epidurala

Anestezia epidurala

Anestezia epidurala

Exista vreo legatura intre anestezia epidurala si durerile de spate care persista multa vreme dupa nastere? Sau, altfel spus, exista reactii adverse ale acestui tip de anestezie?

Anestezia epidurala consta in injectarea in spatiul intervertebral a unor substante anestezice si are ca efect suprimarea durerilor din timpul nasterii. Se folosesc cantitati mici de anestezice, in asa fel incat sa actioneze numai la nivelul durerii din timpul travaliului, neafectand functia motorie, capacitatea mamei de a participa activ prin contractii la procesul nasterii. Mama ramane perfect constienta pe toata perioada anesteziei, putand coopera cu medicul obstetrician. In mod normal, fatul nu este afectat.

Desigur, exista si efecte adverse ale acestui tip de anestezie, cum ar fi: dureri de cap, greata, varsaturi, hipotensiune arteriala, ameteli.In general insa, daca anestezia epidurala este facuta de un medic anestezist cu experienta, riscurile aparitiei acestor neplaceri sunt minime. In strainatate se practica in mod curent nasterea ajutata de anestezie epidurala, cu reactii adverse destul de mici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor