Am infectie la o unghie

Am infectie la o unghie

Dupa pedichiura, am facut o infectie la unghia degetului mare, care acum este umflat si dureros. Ce as putea folosi pentru vindecarea cat mai rapida? Baile calde si apa oxigenata nu fac fata.

Infectia de la nivelul unghiei trebuie tratata cu antibiotice, altfel nu te vei putea vindeca. Poti sa iei antibiotice pe cale orala, unguentele nefiind prea eficiente, insa numai la recomandarea unui medic care te examineaza. Este important de vazut daca exista puroi, fiindca, in cazul unei colectii purulente, s-ar putea sa fie necesara o mica incizie la nivelul acesteia, pentru ca puroiul sa fie evacuat. S-ar putea ca antibioticele sa nu dea rezultatele asteptate in prezenta puroiului.
Baile cu apa calda nu ajuta, pot fi chiar daunatoare, intrucat caldura ajuta la colectarea puroiului. Fiind un simplu dezinfectant, apa oxigenata nu poate face fata singura unei infectii. Foloseste-o pentru a dezinfecta suprafata afectata; dupa aceea, pune cate un pansament steril pe toata perioada tratamentului cu antibiotic, pana la vindecare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor