Acum un an am fost diagnosticata cu viermi la ficat, iar in urma cu cateva luni am avut o sangerare dupa scaun. Vreau sa stiu daca aceasta problema este cauzata de viermi sau e vorba de hemoroizi ?

Acum un an am fost diagnosticata cu viermi la ficat, iar in urma cu cateva luni am avut o sangerare dupa scaun. Vreau sa stiu daca aceasta problema este cauzata de viermi sau e vorba de hemoroizi ?
Daniela

Prin “viermi la ficat” intelegi probabil o infectie cu un parazit. Exista mai multi paraziti care afecteaza ficatul si care pot fi diagnosticati cu ajutorul unor investigatii de laborator. Tratamentele impotriva lor sunt foarte eficiente si nu trebuie sa-ti faci griji din pricina asta.

Sangerarile aparute dupa scaune sunt de obicei urmarea unor hemoroizi sau a unei fisuri anale. Hemoroizii sunt dilatatii varicoase ale venelor din peretii rectului si se pot inflama devenind durerosi sau se pot rupe in momentul trecerii bolului fecal prin rect. Sangerarea apare dupa scaun si este cu sange proaspat, rosu. Este important aspectul sangelui pentru ca indica locul unde s-a produs sangerarea. Daca sangele este maroniu, inchis la culoare, atunci locul de unde sangereaza este mai departat de anus.

Hemoroizii se diagnosticheaza printr-un tuseu rectal sau printr-o anoscopie, eventual rectoscopie. Aceasta presupune introducerea unui instrument (rectoscop) prin orificiul anal in rect si vizualizarea peretilor acestuia. Se observa existenta hemoroizilor si a complicatiilor lor, daca ele exista. De obicei acestea constau in infectie, trombozare si sangerare.

Ca tratament, in primul rand trebuie combatuta constipatia care poate precipita aparitia complicatiilor. Unguentele si supozitoarele antihemoroidale pot fi utilizate in fazele incipiente ale bolii. Cand evolutia se complica, se poate apela la injectii locale cu substante sclerozante, laserterapie si inlaturarea chirurgicala clasica a hemorozilor.

Fisura anala reprezinta o leziune la nivelul peretelui anusului. Se manifesta prin durere si hemoragii aparute imediat dupa defecatie. E depistata usor la un examen al regiunii anale. Exista metode nechirurgicale de tratament: aplicarea de unguente si supozitoare. Daca acestea nu rezolva problema, se apeleaza la interventie chirurgicala.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor