Eveniment AVANTAJE “Obiceiuri sănătoase în bucătărie”

Eveniment AVANTAJE “Obiceiuri sănătoase în bucătărie”

Întâlnirea cu cititoarele Avantaje care a avut loc la Veranda Mall, în Restaurantul Spotlight, ne-a reamintit cât de frumos este să împărtășim idei, să ne povestim experiențele, să aflăm lucruri interesante de la specialiști și să dărâmăm, ca de fiecare dată, miturile nutriției care circulă nestingherite și neverificate pe toate canalele media.

Și pentru că în România cifrele arată că 1 din 4 copii este supraponderal și că doar 26% din copiii români consumă zilnic legume proaspete, invitata specială a evenimentului,  Nicoleta Tupiță, specialist în nutriție sănătoasă și wellness în cadrul Nestle România, a răspuns numeroaselor întrebări venite din public legate de obiceiurile alimentare meștenite din familie.

“Obiceiurile alimentare sănătoase se formează încă din primii ani de viață și este esențial ca părinții să le ofere celor mici o educație alimentară corectă. Pentru că un copil învață din exemplele văzute în familie,” a spus Nicoleta Tupiță.

Surpriza absolută a evenimentului a fost lansarea primei cărți de rețete sănătoase scrise de părinți pentru părinți, în cadrul Inițiativei Nestlé for Healthier Kids.

Cartea de Rețete Nestlé for Healthier Kids, realizată cu aportul mai multor părinți și chefi, își propune să ne arate cât de ușor putem pregăti mâncăruri echilibrate nutrițional alături de copiii noștri, implicându-i în tot procesul, de la achiziționarea ingredientelor și până la spălatul vaselor după masă. Cartea de Rețete Nestlé for Healthier Kids cuprinde rețetele chefilor și food bloggerilor Chef Sorin Bontea, Chef Ștefan Popescu, Greta Apostol și Larisa Sferle. 

Concluzia discuțiilor purtate între Nicoleta Tupiță în calitate de nutriționist și invitatele Avantaje, dialog moderat de Florentina Mușat, redactor șef Avantaje, a fost aceea că: nutriția echilibrată la orice vârstă este definită prin 3 elemente fundamentale: varietate, aport caloric adecvat și o distribuție corectă a macronutrienților în meniul zilnic.

Foto: Vlad Chirea

Locație: Veranda Mall/ Restaurant Spotlight

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Timp Liber