Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a. Ce probe au avut aceștia de susținut

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a

Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a

Evaluarea Națională nu mai este un examen pe care trebuie să îl susțină doar elevii de gimnaziu, ci și cei din învățământul primar. Mai exact, cei mici intră în febra examenelor încă din clasa a II-a, susținând mai multe probe.

Cu o săptămână înainte de Paște, elevii au intrat în sălile de examen pentru a susține mai multe probe cuprinse în Evaluarea Națională. Mai exact, luni elevii au susținut proba Scriere în Limba Română, marți au avut proba la Citit, iar astăzi este rândul probei la  Matematică. Examenele pentru cei mici se desfășoară la fel ca toate celelalte evaluări, începând cu ora 9, iar din sălile de examen vor fi eliminate toate materialele care ar putea să îi ajute pe elevi la rezolvarea subiectelor. Pentru fiecare dintre cele trei probe, elevii de clasa a II-a au la dispoziție 30 de minute, iar subiectele nu vor fi la fel pentru toți elevii, ci vor fi pe numere.

Probele pe care elevii le susțin la Limba Română sunt menite să evalueze capacitatea acestora de a redacta un mesaj scris, dar și capacitățile de înțelegere și de citire a unui text. În ceea ce privește proba la matematică, elevii vor avea de rezolvat probleme în concordanță cu informațiile acumulate până în prezent.

Rezultatele acestor probe nu vor fi comunicate, nu se vor afișa și nici nu vor fi trecute în catalogul clasei. Aceste teste sunt menite să arate care este nivelul elevilor, iar în funcție de performanțe, unitățile de învățământ vor elabora anumite planuri prin care  nivelul de învățare să se modifice în beneficiul elevilor.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Elevi români premiați la Concursul Internațional NASA Space Settlement Design'

Vaccinarea elevilor nu se mai face în școală

Veste bună pentru elevi: Ghizodanele lor vor fi mai ușoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Educatie