Eugenia Șerban, din nou pe mâinile medicilor. „Nu am simțit nevoia să merg la biserică”

După un control de rutină, într-o zi aparent normală, actrița Eugenia Șerban a aflat că are cancer. Două tipuri – cancer mamar și cancer genital.

Primele două-trei săptămâni după aflarea diagnosticului, actrița spune că au fost „cumplite”.

„Zi lumină, 24 din 24, și noaptea în somn nu te gândești decât la moarte. Și ce va urma, cât va fi, cum va fi”, a declarat Eugenia.

Eugenia Șerban, din nou pe mâinile medicilor. „Nu am simțit nevoia să merg la biserică”

Recent, invitată în platoul emisiunii Vorbește Lumea, actrița a vorbit despre alte două operații, una suferită în timpul verii și una care va avea loc pe 14 septembrie.

„În urma chimioterapiei, pentru că unele fire s-au topit mai repede decât era cazul, a apărut și cea de-a doua (intervenție), pe care am rezolvat-o între timp. 

Nu sunt atât de invazive, nu sunt atât de complicate, dar sunt operații”, a declarat Eugenia.

S-a operat în afara Bucureștiului

„Mai am una și gata. Am fost în spital în afara Bucureștiului, pentru că spitalul unde trebuia să mă operez nici măcar acum nu este dat drumul, Spitalul Colentina.

Am așteptat din 2 mai aceste operații, nu s-au întâmplat pentru că asta este. Colentina nu a funcționat decât pentru cei care au avut covid-19.

Pentru că chirurgul meu opera și într-un alt spital, în afara Bucureștiului, a hotărât să mă ia să mă opereze acolo și a fost ok.

Mă rog, așa cu mici rezerve. Perioada aia de izolare este cumplită. Toată lumea se comportă cu tine ca și când ai fi lepros, nefiind.

Până când îți vine rezultatul negativ și atunci toată lumea se relaxează și intră în normalitate. (…)”

Nu îi este teamă de coronavirus

Vorbind despre coronavirus, Eugenia a dezvăluit că nu a fost și că nici în prezent nu este deloc speriată. „Mai speriat a fost băiatul meu. Cred că a prins mai tare la cei de vârsta lui.

Este un virus, clar, trebuie să ne ferim, să ne spălăm pe mâini. (…) Dar de aici până la a opri totul cred că e prea mult.”

Întrebată dacă atunci când intră în sala de operație se gândește la moarte, Eugenia a mărturisit:

„Nu mă mai gândesc la moarte demult. Doar atunci când mi s-a spus că am cancer.

Cancerul îl asociez cu moartea și inevitabil te gândești la ea. Dar mi-am alungat acest gând în momentul în care m-am hotărât să lupt”.

Vorbind despre bolile pe care le-a învins, actrița dezvăluie că nu le poate privi drept o lecție.

„Încă mai îmi pun întrebarea vis-a-vis de Dumnezeul meu, de ce eu, de ce mie, de ce două, de ce în același timp și etc, multe de ce-uri.”

Eugenia Șerban: „Trecând printr-o astfel de perioadă nu cred că mă mai poate doborî absolut nimic” 

Vorbind despre cum s-a schimbat viața ei după aceste boli, actrița a mai spus: „Petrec mai mult timp cu prietenii. Am învățat să mă iubesc mai mult. Toți uităm la un moment dat să ne iubim pe noi. (…)

Ani de zile pe primul loc în viața mea a fost copilul, cariera, familia, mama, surorile, chiar și prietenii și apoi pe urmă eram eu.

Am învățat că trebuie să fiu pe primul loc. Să fiu eu bine cu mine. Și abia apoi ceilalți. (…) Am învățat să nu mai las pe mâine orice lucru ar putea să mă bucure azi.”

Eugenia Șerban: „Încă nu sunt împăcată eu cu Dumnezeul meu”

În continuarea aceluiași interviu, Eugenia a dezvălui că nu a simțit nevoia să încerce nicio altă metodă alternativă de vindecare.

„Eu am simțit nevoia să-mi păstrez energia luptând alături de medici. Nu am simțit nevoia nici să merg la biserică.

A merge la biserică este un lucru pe care am să-l fac la un moment dat, în totalitate atunci când voi simți pentru că încă nu sunt împăcată eu cu Dumnezeul meu pe care l-am considerat, până să aflu că am două cancere, partenerul meu de viață.”

Foto: Facebook

Citește și:

Evenimentul care i-a schimbat viața! Ce a determinat-o pe Giulia Nahmany să adopte un stil de viață sănătos?

Ce mari au crescut gemenii artistei Mariah Carey! Moroccan și Monroe au împlinit 9 ani

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete