Ești părinte? Respectă regula celor 5 NU ai revelionului

Cuplu de revelion

Cuplu de revelion

Vrei să te simți bine în unica noapte dintre ani? Află care este regula celor 5 NU ai revelionului. Ce nu trebuie să faci dacă decizi să petreci această noapte fără copii.

Vrei să ai parte de o seară memorabilă, să ai o mină bună, fericită, veselă, cu chef de distracție și voie bună? Rămâi aceeași mamă iubitoare și grijulie chiar dacă te rupi pentru câteva ore de nucleul unde-ți crești pruncul, ocazie cu care îți iei un binemeritat respiro și adaugi capitole noi în viața ta care, apropo, nu se învârte exclusiv în jurul bucătăriei, a căruciorului, a rufelor…

Regula celor 5 Nu ai revelionului

  1. Ai lăsat copilul cu bona, bunica sau mătușa? NU suna la fiecare jumătate de oră să vezi dacă doarme, de ce nu doarme, când doarme. Dacă odrasla ta are până-n trei ani e numai bine că ai plecat de acasă. Ai rupt cordonul ombilical invizibil care vă lega în mod stresant unul de celălalt și care vă făcea să intrați în panică dacă dispăreați din raza de acțiune a fiecăruia. Tu deveneai anxioasă, iar copilul plângea și se smiorcăia până la epuizare. Ai procedat exemplar. Acum fii un om rațional și relaxează-te. Nu se întâmplă absolut nimic. Încearcă să te distrezi, chiar!
  2. Mănânci pește și bei vin roșu? Ai început să pasezi cartofii natur ca să faci un pireuț? Tu ești la restaurant în rochie de seară, dar mintea ta a rămas 100% focusată acasă cu cei mici și nu e chip să-ți găsești starea de confort interior. NU te gândi obsesiv la ce se întâmplă acasă când nu ești tu acolo, lucrurile se petrec firesc, viața își urmează cursul și e absolut natural să fie așa.
  3. Bâțâi piciorul pe sub masă de stres. Te joci cu mâncarea din farfurie, nu mănânci nimic, ai un nod în gât și un gol în stomac. Te abții să suni acasă pentru că rațiunea îți spune că poate dorm așa că-ți întrebi partenerul din cinci în cinci minute. Oare ce fac? Am spus de Nurofen? Dacă nu găsește păturica cu Minioni, preferata lui? Cum o să doarmă fără păturică? NU transfera starea de stres și partenerului. E suficient unul singur în familie.
  4. Ați ales să petreceți revelionul la un local frumos, cu mâncare tradițională, spre fericirea lui, cu muzică latino, spre încântarea ta, plus formația voastră lăutărească favorită. Norocoșilor! Vă așteaptă o noapte de vis, un festin al simțurilor. Nu, copiii NU au ce să caute în ecuația asta. Copiii la restaurant, în fund pe scaun, apoi printre picioarele adulților, noaptea târziu, în muzică tare, iată o formulă care nu va funcționa în veci. Nu e potrivită pentru niciuna dintre tabere.
  5. Sunteți invitați la niște prieteni, gazde excelente care au o casă frumoasă, o curte de vis și un câine simpatic, alături de alte familii din același grup de interese comune. Dacă niciunul dintre invitați nu vine însoțit de micile odrasle, evident, este o seară de răsfăț a adulților. Un copil în peisaj ar tulbura atmosfera și ar crea mici sau mari momente incomode pentru ambele tabere. Tu, în primul rând, nu te-ai simți pe deplin relaxată, iar gazdele, cel mai probabil, ar exagera cu dulciurile și răsfățul. NU veni cu copilul dacă ceilalți decid să-l lase acasă.

Articol de Florentina Muşat, Fashion Editor Avantaje

Citeşte şi Anul 2017, Anul Cocoşului de Foc – Idei Feng Shui pentru masa de Crăciun şi Revelion

Sursa foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Psihologie