Este oficial: A doua etapă de vaccinare va începe în curând!

Campania de vaccinare din România este în plină desfășurare, iar o dată cu sosirea celui de-al doilea vaccin al companiei Moderna se va începe și a doua etapă de imunizare împotriva virusului SARS-COV-2.

Deja peste 100 mii de români s-au vaccinat, iar coodonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat lista oficială a persoanelor care se încadrează în a doua etapă de vaccinare. Aceștia sunt beneficiarii din centrele sociale
persoanele care au peste 65 de ani, persoanele care suferă de diabet zaharat, obezitate, alte metabolice inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA și cele care prestează servicii în domeniul public.

„Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul Apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din înaltele instituții ale statului (Parlament, președinție), culte religioase', a declarat Valeriu Gheorghiță, care a transmis această listă către DSP-uri.

De asemenea, angajații din mass-media care sunt expuși în unități medicale sunt pe lista etapei a doua a campaniei de vaccinare. Toate aceste decizii s-au luat împreună cu comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor.

Programare pentru a doua etapă de vaccinare

Persoanele care sunt încadrate în categoria de risc, cu boli severe ar trebui să întrebe medicul de familie și să obțină informațiile necesare pentru a se programa. Dacă nu au posibilitatea aceasta din cauza dificultăților de deplasare, aparținătorii acestora se pot ocupa de programare.

„Aceste categorii de boli cronice expun persoana la un risc de a dezvolta o formă de boală mai gravă. Ar trebui să ia legătură cu medicul de familie pentru informare și programare. Aparținătorii asigură și transportul bunicului sau părintelui și atunci e firesc să existe această posibilitate de programare', a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare pentru Digi24.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri