Este bine să dormi cu șosetele în picioare? Ce s-ar putea întâmpla?

Când vine vorba de purtarea șosetelor în pat, totul ține de preferințele noastre personale. Unele persoane nu pot adormi dacă nu au șosetele călduroase în picioare, iar altele nu suportă gândul că transpiră noaptea și se culcă desculțe.

Dar se pare că dormitul cu șosetele poate avea unele consecințe mai puțin plăcute, iar dacă faci asta, poate ar fi mai bine să renunți la acest obicei.

Ce s-ar putea întâmpla dacă dormi cu șosetele în picioare?

Ar putea afecta fluxul sanguin. Purtarea șosetelor noapte în pat poate părea o soluție pentru cei mai friguroși dintre noi. Temporar, poate îmbunătăți circulația sângelui, însă pentru o perioadă mai lungă de timp scade fluxul sanguin.

Risc crescut de infecții ale pielii. În prezent, există pe piață o varietate de modele de șosete, de la cele simple până la cele mai amuzante care îți pot înveseli ziua. Foarte important este materialul din care sunt confecționate. Materialele sintetice nu sunt prietenoase cu pielea și nu lasă picioarele să respire.

Transpirațiile nocturne sunt destul de frecvente, iar dacă se creează și un mediu umed și cald, atunci zona devine un teren propice pentru bacteriile care pot afecta picioarele. Mai mult decât atât, dacă pentru tratarea șosetelor au fost folosite unele substanțe chimice dure, cum ar fi coloranții și rășinile, sunt șanse să apară iritații și erupții cutanate, cunoscute și sub numele de dermatită vestimentară, scrie Bright Side.

Șosetele pot lasă urme. Din cauza benzilor elastice pot apărea urme roșiatice. Mai mult decât atât, acestea pot restricționa fluxul sanguin, provocând umflături.

Temperatura corpului poate fi afectată. Chiar dacă dormim, organismul nostru încă lucrează. Temperatura corpului se schimbă de mai multe ori în timpul nopții, iar noi dormim mai bine atunci când este mai răcoare. Dacă purtăm șosete care nu sunt confecționate din țesături respirabile, temperatura corpului ar putea crește, perturbând somnul.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate