Este 12 octombrie ziua în care vine sfârșitul lumii? Ce spun cei de la NASA despre această ipoteză?

De-a lungul timpului au existat tot felul de anunțuri, care au panicat întreaga omenire și care vorbeau despre sfârșitul lumii. Chiar dacă niciunul dintre ele nu s-a adeverit, o altă ipoteză spune că ziua de 12 octombrie este momentul în care civilizația va dispărea.

Este 12 octombrie ziua în care vine sfârșitul lumii?

Astăzi, pe 12 octombrie, un fenomen important va avea loc în apropierea planetei noastre. Mai exact, un asteroid cu o lățime de 30 de metri se va apropia de Pământ, zburând la o distanță de aproximativ 44.000 de kilometri  de planeta noastră. Acest eveniment a fost asimilat cu sfârșitul lumii. Nu este pentru prima oară când acest asteriod se află în apropierea Pământului, acesta putând fi observat pentru prima oară în octombrie 2012.

Chiar dacă roca se va apropia foarte mult de Pământ, reprezentanții NASA dau asigurări că acest fenomen nu va cauza probleme și nu este de natură să ne pună în pericol. În plus, probabilitatea ca asteroidul să lovească Pământul este foarte mică.

”Suntem norocoși că de această dată vom putea colecta informaţii privind obiectul. Acum vom putea testa în premieră reţeaua de urmărire a asteroizilor”, a spus Michael Kelley, cercetător din cadrul campaniei de observare TC4 a NASA, potrivit realitatea.net.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Vești proaste pentru studenți. Ce se întâmplă cu gratuitatea la transportul feroviar?

O nouă instituție îi va proteja pe copii. Ce este Avocatului Copilului și cum va funcționa?

Cu cât este mai mic salariul unui profesor român față de un coleg din Luxemburg? Diferența este colosală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse