Escapadă de vară pe Insula Sănătății, Ischia

Escapadă de vară pe Insula Sănătății, Ischia

Rămasă aproape necunoscută până în anul 1950, Ischia a devenit un adevărat magnet turistic grație producătorului Angelo Rizzoli care a turnat aici câteva cadre de filme, promovând pitoreasca insulă italiană în toată lumea. 

Sute de actori de la Hollywood, artiști, muzicieni de renume internațional sau scriitori au fost atrași aici de peisajele vulcanice și de izvoarele termale ale celei mai mari insule din Marea Tireniană, pe care au supranumit-o simplu „Insula Sănătății'.

Tarife tentante la vacanțele complete în Ischia!

Cea mai nouă tentație a anului 2020, Ischia poate fi descoperită și de turiștii români prin Ofertele Early Booking proaspăt lansate de AeroVacanțe! Turoperatorul organizează pachete complete de 7 nopți cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer-aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică, la tarife accesibile de la 219 euro/persoană

Ischia se află foarte aproape de mult mai popularele locuri ale Italiei, precum Napoli, Insula Capri, Vulcanul Vezuviu sau Insula Procida, astfel că aici ajung vizitatori chiar și în excursii de o zi. Iubită de romani pentru miraculoasele sale ape termale și îndrăgită de greci pentru vremea blândă pe toată perioada anului, Ischia te așteaptă să-i descoperi plajele negre, grădinile mediteraneene și numeroasele obiective culturale cu care să-ți umpli timpul în vacanță. 

Cele mai populare stațiuni din Ischia

Locul perfect din care să-ți începi incursiunea în acest paradis mediteranean este capitala Ischia. Un oraș boem împărțit în zona nouă – Ischia Porto și cea veche – Ischia Ponte, ce dispune de câteva plaje din nisip fin, unde să te relaxezi un sejur întreg. 

Centrul istoric este un labirint de alei înguste, cu superbe case neo-clasice din piatră, fiind dominat de Castelul Aragonese aflat pe vârful unui deal stingher, înconjurat de ape ca safirul. Prima fortăreață a fost ridicată aici în anul 474 î.Hr., iar de la jumătatea secolului al-XV-lea a intrat în posesia Ducelui Alfonso de Aragon care a construit un tunel lung de 400 de metri, prin care să faciliteze accesul localnicilor din Ischia Ponte pe micul deal stâncos. Pe vremuri, aici existau peste 2000 de case și circa 13 biserici înconjurate de ziduri fortificate, iar o parte din ruinele lor încă mai pot fi văzute.

Considerată a fi cea mai boemă și scumpă stațiune a insulei Ischia, SantAngelo atrage prin coloritul vesel al vilelor dispuse în formă de amfiteatru, așezate pe o colină luxuriantă cu vedere spre mare. Mica urbe pitorească găzduiește celebra Plajă La Fumarole ce este înconjurată de numeroase izvoare termale și minerale – locul fiind luat cu asalt de către turiștii europeni veniți aici să-și trateze diverse afecțiuni reumatice. 

Aproape de SantAngelo găsești Grădinile Termale Afrodita, unul dintre cele mai importante centre de tratament din Europa, ce dispune de 12 piscine cu ape calde cu temperaturi ce variază de la 20 la 42 de grade Celsius, toate înconjurate de grădini mediteraneene ce îți induc imediat senzația de paradis. 

Al doilea cel mai mare și popular orășel din Ischia este Forio, ce amintește turiștilor de imaginile surprinse pe Insula Capri. Vilele dispuse pe două etaje au fațade pastelate și toate privesc spre mare, străzile înguste și în pantă adăpostesc cafenele cochete, magazine de suveniruri și numeroase bisericuțe bizantine. Cel mai important edificiu de cult de pe insulă este Chiesa Madonna del Soccorso, zugrăvită într-un alb imaculat și așezată pe un promontoriu înconjurat de marea azurie. 

Unul dintre cele mai elegante locuri de relaxare pe care le vei găsi în Forio este Grădina Ravino ce se arcuiește în jurul Golfului Citara. Proiectul de suflet al Căpitanului Giuseppe d`Ambra a fost realizat în circa 50 de ani, iar astăzi cuprinde zeci de piscine termale, saune și saloane de înfrumusețare, dar și una dintre cele mai mari colecții de cactuși din Europa. 

La fel de căutată este Vila La Mortella, o splendoare arhitecturală a compozitorului britanic William Walton, înconjurată de grădini luxuriante ce au primit premiul de „Piu bel Parco d`Italia' (cel mai frumos parc din Italia), găzduind peste 1000 de specii de plante mediteraneene. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta