Vremea caldă de afară îi îndeamnă pe părinți să iasă cu micuții lor în parcuri și în locuri aglomerate, multe dintre ele adevărate focare de infecție. Din nefericire, în acest weekend spitalele de pediatrie au fost pline, iar enterocolita a fost principalul diagnostic pus de medici.
„În situaţia în care într-adevăr este zgomotoasă simptomatologia şi cel mic nu se poate alimenta şi vorbim de scaune diareice, de greaţă, de vărsături, atunci va trebui să ajungă într-o cameră de gardă”, a declarat medicul infecţionist Adrian Marinescu, potrivit Observator.
Enterocolita înseamnă inflamație în tractul digestiv, incluzând atât intestinul subțire, cât și intestinul gros sau colon. Cuvântul „enterită' se referă în mod specific la o inflamație a intestinului subțire, iar cuvântul „colită' se referă în mod specific la inflamația intestinului gros. Apare atât la adulți, cât și la copii, dar sugarii și bebelușii prematuri sunt mai frecvent afectați.
Enterocolita poate fi cauzată de o varietate de agenți infecțioși, inclusiv bacterii, viruși, ciuperci și paraziți. Este adesea cauzată de consumul sau consumul de alimente contaminate.
Semnele și simptomele comune ale enterocolitei includ:
Foto: 123RF